20 de modalitati pentru a incepe o conversatie

Vara este poate anotimpul in care tentatia de a lega noi relatii este foarte puternica. Cele mai multe relatii de dragoste isi au inceputul in perioada vacantei cand starea de relaxare...
Vara este poate anotimpul in care tentatia de a lega noi relatii este foarte puternica. Cele mai multe relatii de dragoste isi au inceputul in perioada vacantei cand starea de relaxare si buna dispozitie ne indeamna sa fim mai deschisi si sa legam cu mai multa usurinta conversatii cu persoane necunoascute. Si daca scopul este de a gasi un posibil iubit, atunci cu siguranta ai nevoie de cateva sfaturi in acest sens.

Bineinteles, una dintre cele mai mari temeri este: "Daca nu voi avea nimic de discutat cu el?" Pentru a evita acele momente jenante de tacere, incearca aceste intrebari care te pot ajuta sa demarezi o conversatie cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o:

1. "Imi place numele tau; care este originea lui? Ai fost numit dupa o anumita persoana speciala?"


Aproape toti oamenii poarta nume in spatele carora se afla o poveste speciala. Ai mari sanse ca astfel sa dai nastere unei discutii pline de umor si detalii interesante despre interlocutor si despre familia acestuia.

2. "Unde ai fost in ultima ta calatorie?"


Chiar daca va fi vorba despre un safari exotic sau doar despre un weekend petrecut cu prietenii la munte, cu siguranta interlocutorului tau ii va placea la nebunie sa povesteasca despre locurile pe care le-a vizitat si intamplarile haioase la care a participat. Mai mult de atat, vei afla daca este atras mai mult de marile orase, de plaja sau de locatiile exotice - lucru care va va da apa la moara pentru o noapte intreaga de discutii.

3. "Daca te-ai inscrie din nou la facultate, ce ai studia?"


Probabil ca va da deoparte economia sau informatica si va alege un domeniu mai artistic, cum ar fi teatrul. Fara indoiala ca intrebarea ta il va face sa-ti dezvaluie cele mai ascunse dorinte si vise ale sufletului sau.

4. "Care este localul tau preferat?"


Daca il vei intreba de restaurant, vei putea sa afli ce fel de mancare ii place cel mai mult si ce anume nu-i place in domeniul gastronomic. De asemenea, il poti intreba daca ii place mancarea gatita acasa. Daca il vei intreba de baruri, poti afla ce bauturi ii place si ce gen de muzica asculta.

5. "Care este cel mai spontan lucru pe care l-ai facut in ultima luna?"


Daca persoana cu care stai de vorba nu-si poate aminti nici un gest spontan pe care l-ar fi facut vreodata, atunci chiar si acest lucru iti va spune ceva despre personalitatea lui.

6. "Cu ce anume te tachineaza prietenii in general?"


In acest fel, vei putea afla felul in care este privit de catre prieteni si, in acelasi timp, vei avea unele indicii despre cat de serios este in privinta intalnirii.

7. "Care este parerea ta despre... (si citezi un eveniment recent)?"


Nu este nevoie sa-l angajezi intr-o discutie serioasa despre politica sau afaceri, mentine o coordonata mai de suprafata si nu te implica in argumentari contradictorii decat daca vei simti ca esti intr-o situatie limita.

8. "Ce stii despre...(un prieten comun?"


Evident, aceasta intrebare va functiona numai in cazul in care aveti o cunostinta comuna. Daca aceasta persoana exista, veti putea palavragi fiecare despre felul in care a cunoscut-o pe respectiva persoana si ce parere are despre actualul loc de munca al acesteia.

9. "Ce carte citesti in acest moment?"


Chiar daca este vorba doar de o revista, oricine are aceasta preocupare. Intreaba cu ce lectura se delecteaza in momentul respectiv si vei afla care sunt gusturile literare si pasiunile lui - un alt subiect foarte bogat pentru conversatie.

10. "Chiar poti sa crezi ca vremea de acum ma face sa-mi doresc sa ma mut la....? Tu ce parere ai?"


Chiar daca discutiile despre vreme sunt destul de previzibile, felul in care vei aduce in conversaatie acest subiect nu trebuie sa fie banal. Exista mari sanse ca astfel sa afli daca interlocutorul tau s-a gandit sa schimbe tara si sa se mute undeva unde clima este diferita.

11. "Cu cine din familie te intelegi cel mai bine?"


Indiferent daca va spune ca este mama, tatal, sora sau fratele, vei avea multe de invatat depsre personalitatea acestuia, cat si despre membrii familiei sale.

12. "Care este iPod-ul tau in acest moment?"


Descopera care ii sunt adevaratele preferinte muzicale, iar daca noul tau partener nu are inca un iPod, atunci inseamna ca vei avea un alt subiect de discutie pe aceasta tema.

13. "Daca ramai doar cu un milion de lei vechi, cum alegi sa-i cheltuiesti?"


Chiar daca aceasta intrebare nu este la fel de placuta ca: "Daca ai castiga la loto, ce ai face cu banii?", poate sa provoace o conversatie foarte interesanta despre prioritati.

14. "Iti place sa te trezesti dimineata devreme sau mai degraba sa stai seara pana tarziu?"


Este o intrebare la intamplare, insa propozitiile aiurite ca aceasta demonstreaza ca nu esti tot timpul serioasa.

15. "Care este ultimul film bun pe care l-ai vazut?"


Aceasta intrebare poate conduce la o conversatiile despre noile aparitii pe care ati fi interesati sa le vedeti impreuna la urmatoarele intalniri.

16. "Robert Turcescu, Nasu' sau Carcotasii?"


Majoritatea oamenilor au preferinte legate de emisiunile Tv pe care le vizioneaza in unele seri si acest lucru iti poate oferi unele indicii despre persoana din fata ta.

17. "Colectionezi ceva anume?"


Aceasta intrebare are o modalitate mai ciudata de a incepe o conversatie. Exista sanse ca partenerul tau de discutie sa nu aiba nici un fel de colectie despre care sa povesteasca sau iti va impartasi o experienta nefericita din copilarie cand a incercat sa faca acest lucru, insa cu siguranta va va face pe amandoi sa sporovaiti ore in sir.

18. "Ai vreun secret pe care ai vrea sa-l dezvalui?"


Chiar daca raspunsul va consta in faptul ca poarta lenjerie intima rosie, dezvaluirea unui detaliu personal va crea imediat un nivel de intimitate mai mare intre voi doi si trebuie sa astepti pentru aceasta intrebare sa consumati deja un pahar sau doua de vin sau cel putin pana la aparitia desertului.

19. "Care este locul tau de munca ideal?"


Poti face inainte o mica descriere a profesiei tale actuale si a aspiratiilor viitoare pentru a crea spatiu pentru aceasta intrebare.

20. "Exista vreo personalitate pe care o admiri in acest moment?"


Indiferent de raspunsul pe care il vei primi, explicatiile care vor insoti alegerea facuta vor fi suficiente pentru a afla diverse criterii de judecata ale persoanei cu care vrei sa legi o relatie.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Teodor pe 7 Sep 2014, 22:00
    raspuns lui Bianca .

    @Bianca , Intreaba-l atunci , ce IQ are. Ce parere are despre sodelul ondulatoriu staționar al atomului. Cum ar putea sa masoare raportul masă-sarcină electrică. Care este locul lui Mendeleev. sistemul periodic . Daca mai doresti intrebari de genul , scrie aici .

    1
    0

  • bianca pe 1 Mar 2014, 23:55
    discutii interesante

    sunt intrebari pentru persoane cu o pregatire medie.m-ar fi interesat cum as putea sa abordez un tip inteligent.cu aceste intrebari m-as face de ras, clar.

    3
    0

  • Cazacu Alexandra pe 15 Sep 2013, 12:34
    nu-mi place

    nu-mi place deloc acest site deloc

    8
    3

  • theo pe 12 Sep 2013, 20:52
    super

    foarte bune indicatii...o sa le pun imediat in practica :)

    2
    0

  • ely pe 30 Aug 2011, 15:02
    imi place....

    waw,miau fost tare de folos pentruca sunt momente in care nu prea stiu sa vb ccu un prieten pe care nu de foarte mult timp incepem sa iesim

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod