Trucuri care te ajută să fii mai înaltă

Înălțimea unei persoane este determinată în primul rând de genele pe care le are. Aproximativ 60-80% din diferența de înălțime dintre oameni este determinată de factorii genetici, în timp ce 20-40% de alte efecte, în special alimentația. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri care te ajută să fii mai înaltă, începând încă din copilărie. Iată care sunt acestea!
Cum poți să fii mai înaltă?

1. Consumă un mic dejun sănătos


Un mic dejun sănătos joacă un rol esențial în menținerea unei creșteri și dezvoltări corecte a corpului. Dacă treci peste micul dejun, creșterea ta poate avea de suferit, în special înălțimea. Ar trebui să mănânci un mic dejun potrivit pentru a-ți îmbunătăți metabolismul.

2. Evită factorii de îngreunare a creșterii


Consumul de droguri și de alcool poate dăuna creșterii. Evită aceste dependențe chiar de la o vârstă fragedă.
Nutriția adecvată este esențială pentru creștere. Iar excesul de cafeină și fumatul pot, de asemenea, perturba creșterea copiilor. De aceea, este recomandat ca cei mici să stea departe cât de mult posibil de aceste obiceiuri proaste, pentru a avea o creștere normală.

3. Odihnește-te


Somnul și odihna au un cuvânt important de spus atunci când vine vorba de creștere și dezvoltare. Copiii și adolescenții care cresc au nevoie de 9-11 ore de somn în fiecare noapte. Ar trebui creat un mediu foarte calm și fără zgomot pentru un somn profund.
Un somn bun te va ajuta să crești în înălțime. În timpul somnului, organismul produce hormonul creșterii în glanda pituitară. În acest fel poți să fii mai înaltă, dacă ai un program de somn echilibrat.

4. Alege alimentele potrivite


Creșterea și dezvoltarea corpului necesită un echilibru perfect al tuturor substanțelor nutritive esențiale. Pentru a realiza acest lucru, poți alege suplimente de dietă conform vârstei tale, pe lângă dieta potrivită. Nutriția potrivită este foarte importantă pentru menținerea sănătății generale a corpului.

5. Bea multă apă


Apa ajută la digestie și la eliminarea toxinelor din organism. Prin urmare, este recomandat să bei cel puțin 8 pahare cu apă în fiecare zi, pentru a fi mai înaltă.

6. Menține-ți greutatea corporală ideală


Obezitatea poate avea efecte negative asupra înălțimii. Prin urmare, pentru a avea o înălțime ideală, este vital să-ți menții greutatea corporală ideală, cu ajutorul unei diete echilibrate și exerciții regulate.

7. Fă mișcare


Exercițiile fizice pot stimula creșterea corpului. Înotul, yoga, ciclismul și alergatul, alături de o dietă bună și un program echilibrat de somn, îți asigură o dezvoltare corectă a corpului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod