Șamponul potrivit pentru fiecare tip de păr

Dacă folosești șamponul ideal pentru tipul tău de păr nu va fi deloc greu să obții mult volum, strălucire și să combați firele rebele.
Șamponul este uneori considerat ca prim pas de curățare a părului și se acordă mai multă atenție balsamului sau măștilor de hidratare. Cu toate acestea, nu trebuie să treci cu vederea nici șamponul pentru că poate influența decisiv rezultatele pe care le obții și textura părului la final.

 
Iată cum poți alege tipul de șampon potrivit pentru tine:

 
1. Pentru părul gras

Dacă ai probleme cu părul care se îngrașă foarte repede, un șampon special pentru volum te va ajuta foarte mult. Deși ai putea fi tentată să te speli foarte des, specialiștii îți recomandă să speli părul gras o dată la două zile. „În acest mod glandele sebacee de la nivelul scalpului vor avea parte de un repaus, iar spălatul mai puțin frecvent va contribui la reducerea producției excesive de sebum”, explică Edward Tricomi, hairstylist.
Alege o formulă fără sulfați, care creează volum și hrănește delicat părul, fără să-l încarce.

 
2. Pentru părul uscat

Aerul rece de iarnă poate face părul uscat foarte aspru și predispus la rupere. Pentru a reface nivelul optim de hidratare și a reda părului o strălucire sănătoasă este ideal să alegi un șampon pe bază de uleiuri, de exemplu de soia, amla, cocos, argan sau camelie. Aceste uleiuri vor hrăni părul în profunzime și vor fortifica firele de la rădăcină până la vârf, reparând părul și lăsându-l moale și ușor de pieptănat.

 
3. Pentru firele rebele

Dacă energia statică îți face probleme este momentul să utilizezi un produs cu ingrediente ultra-hidratante cum ar fi untul de cacao, untul de shea și uleiul de cocos. Părul tău va fi mătăsos, iar coafura pe care o realizezi nu va mai fi sabotată de firele rebele apărute pe neașteptate.

 
4. Pentru scalpul care te mănâncă

Indiferent dacă ești predispusă la mătreață sau nu, scalpul tău va avea nevoie de îngrijire specială dacă ai permanent senzația de mâncărime. Alege un șampon purificator pe bază de argilă și vitamina B5.
Această vitamină protejează firele de păr, repară părul, calmează scalpul și îngrijește părul pe toată lungimea lui.

 
5. Pentru părul vopsit

În cazul în care ți-ai vopsit părul de curând vei avea nevoie de un șampon special, fără sulfați, silicon sau agenți de recondiționare intensă, care pot da un aspect tern părului și îl vor face să crească mai greu. Optează pentru un șampon cu ingrediente naturale precum mușețelul, ceaiul roșu sau ceaiul verde, plus ulei de orez pentru a avea mereu un păr strălucitor și o culoare intensă.

 
6. Pentru părul cu fir subțire

Odată cu trecerea timpului părul se poate subția, iar aspectul coafurii tale ar putea avea de suferit. Este indicat să alegi un șampon pe bază de extract de alge și spirulină pentru a reda densitatea părului și a îngroșa firele.

 
7. Pentru părul creț

În cazul în care ai părul creț cu siguranță îți dorești să poți crea bucle atractive fără să pari ciufulită. Un șampon pe bază de ulei de argan este ideal pentru a preveni încurcarea părului și a obține bucle care îți încadrează perfect trăsăturile.

 
8. Pentru a elimina reziduurile

Tuturor ne plac spuma, sprayul fixativ pentru volum, gelurile, cremele de păr sau șamponul uscat, dar toate aceste produse se vor acumula pe firele de păr, îngreunându-le. Alege un șampon care conține oțet de mere pentru a elimina rapid toate reziduurile și a curăța părul fără să-l deteriorezi.

 
9. Pentru părul foarte deteriorat

Dacă ai prelucrat des părul, iar acum arată foarte uscat și lipsit de viață este momentul să iei măsuri pentru a-l revigora. Alege un șampon pe bază de lapte de capră, care nu face spumă și protejează părul între spălări.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod