O cremă de 3 euro din supermarket, cea mai eficientă împotriva ridurilor

Un produs foarte ieftin s-a clasat pe primul loc în topul cremelor antirid realizat Organizația Consumatorilor și Utilizatori - OCU din Spania, care a analizat 14 creme în laborator. Acestea au fost testate de 995 de femei, prin comparație cu un produs standard din aceeași gamă.

Pe primul loc în clasament, cu 64 de puncte din 100, se află Iseree cu Q10 Cremă de zi pentru toate tipurile de ten (Lidl), care costă 2,99 de euro. Pe locul al doilea și cea mai apreciată este Eucerin Hyaluron Filler, cu un punctaj de 61/100 și care se vinde la prețul de între 26,90 și 39 de euro, informează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

113euro costă cel mai scump produs testat de femeile din Spania
Organizația a vrut totuși să afle cât de eficiente sunt cremele antirid.
Pentru studiu au ales mai multe mărci de creme care se vând în supermarketuri, unele mărci care se găsesc în farmacie și câteva în magazinele de parfumerie. Măsurătorile, cu aparate și analiză a imaginilor pentru a vedea schimbările în profunzime ale ridurilor sau hidratarea, s-au făcut începând cu ziua zero, înainte de folosirea cremei, și după patru săptămâni de tratament. Fiecare produs a fost comparat cu un produs de control sau standard din gama respectivă.

Rezultatele "sunt dezamăgitoare aproape în toate cazurile", asigură OCU.
"În reclamele și pe ambalajele lor promit mai mult decât sunt capabile să ofere. Nu elimină ridurile și de abia dacă le diminuează", spun autorii studiului. Din cele 14 analizate, 11 au trecut testul și 4 au picat. Doar două produse reduc ridurile comparativ cu produsul standard, conform acestui studiu. În ce privește restul, abia dacă se observă vreo diferență la începerea și la terminarea tratamentului, informează cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod