Sapte pasi pentru realizarea unui machiaj "incendiar"

Nu mai trebuie sa-ti spun nici care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru realizarea unui mahiaj si nici care sunt etapele acestuia. Unele dintre acestea sunt obligatorii, altele - facultative...
Nu mai trebuie sa-ti spun nici care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru realizarea unui mahiaj si nici care sunt etapele acestuia. Unele dintre acestea sunt obligatorii, altele - facultative, in functie de preferinte si de momentul zilei. Cu toate acestea insa, pentru definirea unui machiaj perfect (care sa "rivalizeze" cu unul realizat la salonul de cosmetica), trebuie sa urmezi o serie de etape - fara a omite nimic si fara a intra in criza de timp. Lasa-ti o marja de 20 de minute... pentru eventualitatea in care faci si cateva retusuri.

Fondul de ten

Nu-ti voi mai spune ca aplicarea bazei de machiaj este prima operatiune pe care trebuie sa o faci - stii demult acest lucru. In context, este recomandabil ca acesta sa fie cu textura cremoasa - ideala pentru o acoperire cat mai buna a imperfectiunilor tenului si obtinerea unui aspect apropiat de perfectiune. Pentru mai multa naturalete, nu uita sa aplici produsul si pe pleoape, buze si pe gat.

Pudra

Cum spune o vorba, "sfarsitul incununeaza opera". Cu alte cuvinte, pudra se va aplica in final, ca ultima etapa, pentru desavarsirea infatisarii tale. Cel mai bine este sa recurgi la pudra pulbere - este recunoscuta pentru faptul ca fixeaza cel mai bine machiajul. Este bine de stiut faptul ca pudra se va textura foarte bine pe ten daca se va pulveriza putina apa.

Ochii

Am putea spune ca ai de ales intre doua tendinte extreme: fie optezi pentru nuante inchise (tonuri de gri), foarte moderne in acest sezon - in acest caz, mascara neagra este obligatorie, fie pentru culori deschise, pastelate - un fel de antiteza a celor intunecate, si alegand mascara maron. Indiferent de alegerea ta, este de preferat sa te machiezi in doua nuante (mai inchis la baza inferioara a pleoapei, respectiv mai deschis spre arcade), pentru a conferi mai multa expresivitate privirii.

Sprancene

Multe femei se penseaza o data sau cel mult de doua ori pe saptamana. Nu este, bineinteles, o greseala, dar ar trebui ca in fiecare dimineata, inainte de a incepe sa te fardezi, sa-ti studiezi sprancenele: nu cumva a aparut vreun fir razlet? Chiar daca nu este foarte vizibil, asa ceva denota o oarecare neglijenta.

Obrajii

Este vara, asa inca tonurile inchise de rosu nu-si mai au locul. Poate cel mult daca te pregatesti sa pleci la o petrecere, insa nici macar atunci nu este recomandabil sa alegi nuante de roz sau culoarea piersicii.

Buze

Rujul rosu intens este in continuare modern - insa trebuie sa fii atenta cand il aplici, pentru ca este una dintre cele mai dificile nuante. Pentru aceasta, contureaza mai intai buzele cu un creion de culoare bej, neutru; pasul urmator consta in "urmarirea conturului" cu ajutorul unui creion rosu, urmand ca dupa aceea sa folosesti rujul (de preferinta, unul cu textura lichida, care previne deshidratarea buzelor si le confera un aspect mai voluptuos).

Dar coafura?

Este adevarat ca ar fi ideal sa porti parul liber, usor ondulat - insa, realistic vorbind, cate dintre noi mai putem face acest lucru, tinand cont de vremea atat de calduroasa? Ai doua posibilitati, la fel de atractive si usor de realizat: fie iti prinzi parul in "coada de cal", fie intr-un coc - dar unul cat mai simplu, cu suvite libere si prins cu ace de par colorate si ornamentate.

Un articol de Greta Harja
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aida pe 21 Ian 2011, 21:45
    sfat pentru machiaj

    sunt Aida si va rog sa-mi dati un sfat in privinta culorilor care mi se potrivesc pt ochii caprui,multumesc

    0
    0

  • rujoni pe 20 Nov 2010, 21:21
    machiaj

    am par castaniu si ochii albastri as vrea si eu niste sfaturi va rog

    0
    1

  • rujoni pe 20 Nov 2010, 21:18
    machiaj

    am par castaniu si ochi albastru as vrea si eu niste sfaturi va rog

    2
    0

  • laura pe 25 Aug 2010, 12:31
    machiaj

    buna , sunt laura, sunt blonda si am ochii caprui, am si eu nevoie de cateva sfaturi, cu ce culori mi-ar sta bine, ce ma avantajeaza si tot ce ma poti invata despre machiaj m-ar interesa. iti multumesc

    0
    0

  • ramona pe 10 Apr 2010, 22:15
    machiaj

    am ochii caprui si nu stiu ce culori mar putea prinde ati putea sami spuneti

    0
    0

  • madalyna pe 1 Feb 2010, 23:41
    am gresit ceva mai sus

    nu mai sunt valabile nr de tel.........dar puteti sa imi cereti pareri aici pe acest site si o sa va scriu la comentarii ce trebuie sa faceti...scz dar nu mai pot rasp la aceste nr .....paa

    0
    0

  • madalyna pe 1 Feb 2010, 23:37
    machiaj

    as vrea sa stiu cn are nevoie de un makeup stylist..cu experienta,,am maciat-o pe elena gheorghe,adela popescu si am fost la o emisune cu celebra eva longoria intrati pe google imagini si prima poza cu eva longoria in care este machiata.....eu am machiat-o.......doar 3 $ pe zii...nu depinde unde mergeti....cautati-ma la nr de telefon 0745321654,,,,,sau 0764321987

    0
    0

  • BIANCA pe 8 Sep 2009, 10:42
    machiaj

    am uitat sa specific culoarea ochilor:negru-verzui

    0
    0

  • bianca pe 8 Sep 2009, 10:41
    machiajul

    ce machiaj se potriveste la o rochita rosie cu negru?

    0
    0

  • ioana pe 5 Sep 2009, 10:43
    machiaj de noapte

    as dori sa stiu c culori ar fi potrivite pt un machiaj de noapte...tinand cont de culoarea ochilor mei VERZI...

    0
    0

  • myru[:X] pe 26 Aug 2009, 15:06
    machiaj de zi

    buna numele meu e myruna ...si as dori sa va intreb cum as putea sa-mi pun ochii in valoare intr-un machiaj de zi......

    0
    0

  • julia pe 16 Feb 2009, 17:51
    machiaj

    as dori sa stiu ce fel de culori sa folosesc pt machiajul de zi pt ochii caprui???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod