Sase trucuri pentru machiajul ochilor mici

Cu siguranta ai avut ocazia sa vezi fotografii ale diferitelor celebritati internationale surprinse nemachiate... In unele cazuri, diferenta este frapanta. Cateva artiste parca nici nu au ochi. Aceasta ca sa nu mai vorbim de restul chipului - estompat, "invizibil"... Cu toate acestea insa, in fotografiile facute pe covorul rosu, de exemplu, aceleasi artiste au privire luminoasa, romantica si ispititoare, ochi frumos conturati... Care este, oare, secretul lor?

In definitiv, nimeni nu se naste perfect. Fiecare femeie are cel putin cate o trasatura fizica de care nu este prea incantata si pe care incearca fie sa o mascheze, fie sa-i imbunatateasca aspectul cu ajutorul a catorva trucuri, in esenta simple, de machiaj.
Ai ochii prea mici? Din fericire, exista cateva mijloace prin care poti sa creezi efectul unei priviri patrunzatoare.

  • Inainte de a aplica mascara (in doua straturi), curbeaza genele cu ajutorul aparatului special. Atentie: se foloseste numai pentru genele superioare.


  • Nu uita insa de genele de pe pleoapa inferioara - daca sunt evidentiate cum trebuie, vor aduce un aport substantial la expresivitatea privirii tale. Pentru a evita patarea cu rimel a zonei de sub ochi, aplica un truc simplu: tine sub ochi o lingurita (cu partea adancita in jos).


  • Genele false reprezinta un mijloc foarte indicat pentru a crea impresia unor ochi mai mari. Respecta cu strictete instructiunile de folosire si in nici un caz nu te culca fara a le scoate - indiferent cat de obosita ai fi. De asemenea, in comert exista mascara cu efect de gene false - iata inca o alternativa!


  • Nu ignora dermatograful alb. Poate ca ti se pare ciudat, insa acesta chiar confera mai multa luminozitate privirii. Aplica-l in coltul interior al ochilor.


  • Bineinteles, nu uita de sprancene... Acestea trebuie sa fie perfect pensate - parafrazand titlul unui roman american, am putea spune "nici un fir in plus, nici un fir in minus".
    Cel mai bine este sa ceri ajutorul unei cosmeticiene pentru a-ti stabili forma ideala - chiar daca tu ai impresia ca forma actuala te avantajeaza. Nu-ti vei da seama decat ulterior de faptul ca sprancenele pot face minuni! De asemenea, nu ezita sa folosesti creionul pentru sprancene (intotdeauna de culoare maro si nu neagra, pentru ca inaspreste privirea si este si inestetic).


  • Machiaza-te in nuante cat mai deschise, calde si pastelate. Din pacate, avem o veste mai putin buna pentru tine: culorile inchise, tonurile de fumuriu, in general, nu ti se potrivesc.
    Acestea nu vor face decat sa micsoreze si mai mult ochii. In aceeasi nota, fereste-te de mascara de culoare neagra, preferandu-l pe cel maro sau albastru.




  •  

    Comentarii (6)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • cristina pe 14 Mar 2013, 12:54
      ochii mici

      Daca vrei sa iti reziste creionul, orice culoare ar fi, cat mai mult, in afara ca machiajul trebuie inceput cu o baza alpicata corect formata din fond de ten si pudra, peste acel creion poti aplica cu o pensula fard negru sau orice culoare. Sper ca ai iti va fi de folos sfatul meu.

      1
      0

    • anca pe 28 Mar 2012, 10:25
      ochiimici

      vreau sa ma machez cu creion negru,dar mi se duce tot pe partea de sus si mi se sterge foarte repede.stiti cumva un truc cu ce sa dau inainte sa nu ma mai mazgalesc la ochi?

      1
      0

    • violeta pe 10 Nov 2010, 08:16
      ochii mici

      mie imi place foarte mult sa folosesc culorile inchise,dar am sa incerc sa ma machiez cum scrie mai sus.MULTUMESC

      1
      0

    • irina pe 9 Iul 2010, 20:11
      ochii mici

      Am ochii caprui ,nu sunt nici foarte mici,dar sincer i-as fi preferat putin mai mari.Voi incerca sa ma machez cum recomandati mai sus,dar am descoperit ca imi sat super bine cu nuantele de turcoaz si gri inchis.

      1
      0

    • ana pe 13 Feb 2010, 15:08
      ochii mici

      va multumesc pentru sfat chiar a mers acuma folosesc tot ce mi-ati spus si am ochii mult mai marii

      2
      0

    • crystyna pe 26 Mar 2008, 20:43
      machiajul

      sooper sfaturi!!!multumesc mult o sami fie de mare folos

      1
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod