Frumuseţea ta: 5 paşi spre un ten atrăgător şi luminos. Cum să-l obţii!

Secretul unui machiaj reuşit este un ten bine îngrijit. Personal, aş zice că 50% dintr-un machiaj frumos se datorează acestui fapt. Aşadar, trebuie să avem grijă de tenul nostru în fiecare zi.

Secretul unui machiaj reuşit este un ten bine îngrijit. Personal, aş zice că 50% dintr-un machiaj frumos se datorează acestui fapt. Aşadar, trebuie să avem grijă de tenul nostru în fiecare zi.

Să bem apă
Nu ţine neapărat cont de regula de 8 pahare pe zi, ci bea apă de câte ori simţi senzaţia de sete sau buze uscate. Un ten dezhidratat va arăta obosit şi tern, iar cremele nu sunt întotdeauna singura soluţie. De asemenea, fondul de ten se va omogeniza mult mai frumos pe un ten bine hidratat.

I love SPF
Cremele de protecţie solară sunt calea cea mai la îndemână pe care o avem spre fântâna tinereţii. Foloseşte în fiecare zi creme care conţin cel puţin SPF15, chiar dacă afară este soare sau plouă. Radiaţiile UV sunt principala cauză de îmbătrânire prematură a tenului şi de pierdere a elasticitaţii acestuia. Dacă îţi doreşti un ten bronzat, loţiunile autobronzante sunt cea mai bună şi cea mai sănătoasă investiţie.

Să ne răsfăţăm tenul în timp ce dormim
În fiecare seară, stabileşte un ritual pentru tenul tău şi încearcă să nu te abaţi de la el. Ţine cont de: demachiere, gomaj de 2 ori pe saptamână şi hidratare cu ajutorul cremelor potrivite tipului de piele şi vârstei tale. Ingredientele care fac minuni pentru riduri sunt Vitamina E, Coenzyma Q10, retinol-ul, acizii(glycolic, lactic, citric, salicylic). Acestea stimulează formarea colagenului, exfoliază porii şi încurajează regenerarea celulelor.

Obiceiuri sănătoase, un ten luminos
Calea cea mai rapidă spre un ten frumos este prin sport şi nutriţie sănătoasă. Dacă faci sport îţi asiguri o circulaţie mai bună a sângelui şi nivelul optim de oxigen de care ai nevoie. Vasele de sânge din piele se vor dilata, iar rezultatul – o strălucire naturală a tenului.  De asemenea, dieta bogată în fructe şi legume care conţin antioxidanţi ca vitamina A, C şi E, coenzima Q10 ajută la refacerea ţesutului afectat de radicalii liberi (radiaţii UV, poluare, stres, fum de ţigară, anumite medicamente, pesticide).

Don’t worry, be happy

Dacă faci lucruri care te fac fericită, vei avea o expresie frumoasă. Şi studiile ne arată că o persoană care este fericită, este percepută ca fiind mai frumoasă decât o persoană tristă. Aşadar, fă o faptă bună pentru cineva, oferă un cadou fără nici o ocazie, zâmbeşte cu sufletul şi învaţă să apreciezi lucrurile cu adevărat frumoase: arta, muzica, o carte bună, un prânz între prietene.

Ţine minte întotdeauna că frumuseţea vine  sub toate formele, măsurile, culorile şi vârstele. Sper să nu uiţi să te simţi mereu frumoasă, deoarece frumuseţea vine în primul rând din interior, şi se va reflecta mereu în ochii tăi.

 

Sursa foto: www.glamography.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod