Cum să ne pregătim tenul pentru machiaj. Trucurile specialistului

Întotdeauna am fost de părere că secretul unui machiaj reuşit este un ten bine îngrijit. Primul pas înaintea oricărui tip de machiaj este pregătirea tenului.

Întotdeauna am fost de părere că secretul unui machiaj reuşit este un ten bine îngrijit. Primul pas înaintea oricărui tip de machiaj este pregătirea tenului.

 Aşadar, haideţi să vedem care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a obţine un rezultat desăvârşit.

1. Analizează-ţi tipul tenului şi starea lui din fiecare zi

Asta te ajută la stabilirea formulei pe care trebuie să o foloseşti atât în creme cât şi în produsele de machiaj. Starea tenului tău se schimbă practic în fiecare zi, ca urmare a unor factori externi(un mediu uscat, soare, poluare, etc) sau unei deficienţe de vitamine şi hidratare. Trebuie aşadar să observăm aceste schimbări şi să luam măsuri.



2. Decide care produse vor îmbunătăţii starea actuală a tenului tău
Asta presupune gradul de hidratare pe care trebuie să o aibă crema pe care o foloseşti, sau dacă ai nevoie de o bază pentru controlul sebumului, o loţiune calmantă sau produse pentru un ten mixt. Deşi pare elaborat este destul de simplu. Tot ce trebuie să faci este să îţi achiziţionezi demachiantul, loţiunea tonică şi crema potrivită în general tenului tău. Iar dacă ai, de exemplu, zile în care îţi simţi faţa mai uscată poţi adăuga în cremă câteva picături de ulei de argan sau orice alt tip de ulei bogat in vitamina A şi E.

3. Alege-ţi formula fondului de ten potrivită tenului tău
Opţiunile sunt variate şi le găseşti uşor pe piaţă.
Ai de ales între cremele light din seria BB (potrivite tenurilor fără probleme, uniformizează şi conferă luminozitate), loţiunile de tip balsam pigmentate(potrivite tenurilor foarte uscate, asigură aportul de hidratare şi oferă tenului un aspect natural), loţiunile lichide cu o acoperire mai mare(potrivite tenului uscat, cu acoperire medie spre mare), fondurile de ten sub formă de stick(acoperire medie spre mare, de evitat însă în cazul tenului gras) , formulele „oil-free”(pentru tenurile normale, mixte sau grase),  sau fondurile de ten sub formă de pudră(pentru tenul foarte gras).

4. Alege-ţi culoarea fondului de ten potrivită nuanţei pielii tale
Acest aspect este foarte important şi decisiv pentru aspectul final al machiajului.


5. Alege-ţi un anticearcăn pentru zona ochilor cu unul sau două tonuri mai deschis decât nuanţa fondului de ten
De asemenea, ia în calcul folosirea unui corector în cazul în care ai de acoperit unele imperfecţiuni.

6. Alege-ţi nuanţa perfectă a pudrei pentru a asigura durabilitate machiajului şi a arăta fresh ore în şir
În zona ochilor foloseşte o pudră mai deschisă pentru a fixa anticearcănul şi totodată pentru a crea o bază pentru machiajul pleoapelor. Pe restul feţei alegeţi o pudră cu o nuanţă mai închisă, potrivită fondului de ten. Testează pudra pe piele, înainte de a o achiziţiona, peste puţin fond de ten, asigurându-te ca nuanţa rămâne neschimbată.


Mai multe detalii despre tonuri, formule porivite şi aplicarea corectă în cazul fondului de ten, anticearcănului şi pudrei le vei găsi în următoarele articole. Până atunci, nu uita să mă vizitezi pe www.ralucaluca.com sau www.bridangels.ro  şi cel mai important: ai grijă de tenul tău în fiecare zi, astfel machiajul tău va arăta impecabil. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod