Machiaj natural

9 secrete pentru un machiaj natural perfect

Unele persoane care sunt machiate natural par a avea tenul perfect, însă nu este neapărat adevărat. Iată câteva trucuri care te vor face să arăţi fără cusur!
Secretul este să ştii să te machiezi corect, urmărind paşii prezentaţi mai jos:

1. Curăţă tenul


Înainte de toate, trebuie să îţi pregăteşti faţa pentru machiaj. Această etapă implică curăţarea pielii, eliminarea celulelor moarte şi aplicarea cremei hidratante.

2. Ascunde imperfecţiunile


Pentru a face coşurile şi cearcănele mai puţin vizibile, trebuie să foloseşti un corector. Acesta este, de obicei, aplicat cu pensula, dar este mult mai bine să foloseşti degetele. Acest lucru va încălzi corectorul şi va face ca aplicarea să fie mai uşoară şi uniformă.
Pentru cazurile particulare, un corector de nuanţă portocalie poate ascunde cearcănele gri-albastre de sub ochi.

3. Aplică fondul de ten


O poţi face cu o perie, cu degetele sau cu un burete. Pentru a aplica fondul de ten, trebuie înainte să-l aduci la temperatura camerei. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă pe pielea ta. Dacă foloseşti un burete, introdu-l puţin în apă, stoarce excesul de lichid şi apoi aplică fondul de ten cu mişcări energice fine.

4. Ascunde petele mici


Acum, foloseşte o perie mică sau un burete pentru a camufla petele mici din jurul nasului sau de la colţurile ochilor. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la întinderea corectorului.
Nu freca pielea, utilizează mişcări libere şi largi.

5. Maschează petele rămase


De regulă, zonele cu pete necesită mai multă atenţie decât restul pielii. Pentru a ascunde petele, aplică mai mult anticearcăn cu ajutorul unei perii destinate acestui lucru.

6. Aplică fardul de obraz


Acum, pune nişte fard cremă pentru pomeţi şi distribuie-l cu degetele.

7. Foloseşte blush


În acest stadiu, poţi folosi fard de obraz uscat, pudră pentru a da tenului o culoare roz sănătoasă. Aplică blush-ul pe pomeţi cu mişcări circulare.

8. Conturează sprâncenele


Începe cu cea din stânga, apoi cu cea din dreapta. În cazul în care există goluri care au nevoie de umplere, foloseşte un creion de sprâncene sau rimel.
Culoarea sprâncenelor trebuie să corespundă cu cea a părului. De exemplu, femeile cu părul blond ar trebui să folosească un creion de culoare maro, în timp ce brunetele ar trebui să ia în considerare nuanţe mai întunecate de maro.

9. Finizează machiajul


Pudrează-ţi faţa pentru a fixa fondul de ten, apoi aplică luciu de buze, şi dacă vreţi, mai aplică puţin creion de sprâncene.

Sfaturi pentru un machiaj natural:


- atunci când alegi un corector pentru tenul tău, asigură-te să fie doar cu o nuanţă mai deschisă decât fondul de ten.
- atunci când aplici blush-ul, ordinea ar trebuie să fie aceasta: cremă fard de obraz-pudră blush uscat.
- nu trebuie să foloseşti o nuanţă prea întunecată a fondului de ten, chiar dacă vrei să pari bronzată.
- după ce ai aplicat rujul, şterge-l puţin cu un şerveţel de hârtie pentru a face ca buzele tale să pară mai naturale.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod