5 produse care nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de machiaj

Produsele de machiaj au devenit pentru multe dintre femei un "rău" necesar. O mare parte din ele sunt destinate corectării defectelor, o altă parte ne plac foarte mult şi nu ne putem abţine să nu ni le cumpărăm.

Însă, ce produse ne sunt cu adevărat necesare? Mai jos îţi prezentăm o listă cu cele mai importante cosmetice care nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de machiaj.

Fondul de ten
Multe femei consideră că fondul de ten nu este obligatoriu şi sunt de părere că acesta nu face altceva decât să încarce tenul. Lucru total fals. Fondul de ten îţi protejează faţa de mediul înconjurător (poluare, mizerie). Aşa cum îţi protejezi corpul cu haine, tot aşa şi faţa ta are nevoie de protecţie.

De asemenea, multe fonduri de ten au şi protecţie solară, ceea ce le face perfecte în lupta cu soarele. Foarte important când îţi cumperi fondul de ten este să-ţi alegi unul pentru tipul tău de ten. În prezent, pe piaţă se găsesc fonduri de ten dedicate tuturor tipurilor de ten, cu ingredienţi speciali. Un foarte bun exemplu este fondul de ten care are în compoziţie talc. Acest ingredient absoarbe excesul de sebum, ceea ce-l face excelent pentru tenurile grase.

Al doilea lucru pe care trebuie să-ş cunoşti este culoarea tenului tău. Există două tipuri de ten: de start galben şi de start roz. Ceea ce înseamnă că şi fondurile de ten sunt de două tipuri. De aceea este foarte important să-l alegi pe cel potrivit.

Dacă îţi cumperi unul de start roz, iar tu ai un ten gălbui, fondul de ten va arăta ca o mască pe faţa ta.

Dacă tenul tău este fără imperfecţiuni, poţi să foloseşti o cremă BB. Aceasta îţi va asigura protecţia şi hidratarea de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Corectorul
Un alt produs ce nu trebuie să-ţi lipsească din trusa ta de machiaj este corectorul. Are putere de acoperire mai mare decât fondul de ten, de aceea va masca imperfecţiunile pe care fondul de ten nu a reuşit să le ascundă. Acesta poate acoperi cu uşurinţă aproape orice defect: cearcăne, coşuri, pete roşii. El trebuie să fie cu un ton sau două mai deschis decât fondul de ten. Aplică-l în zona în care ai nevoie de corectare, prin tapotare, în mai multe straturi.

Important este ca la fiecare strat aplicat să foloseşti puţin produs.

Blush în obraji
Blush-ul este acea pată de culoare de care orice femeie are nevoie. Dacă nu vrei să dai greş cu nuanţa, alege unul corai sau piersică. Este potrivit oricărei nuanţe de piele. De asemenea, blush-ul îl poţi folosi şi pe post de fard de ochi. Foarte multe blush-uri se găsesc în două sau patru nuanţe pe care le poţi folosi separat sau le poţi amesteca.

Rimelul
Rimelul este un produs de machiaj de care orice femeie, indiferent de vârstă, are nevoie. Chiar şi în zilele în care nu foloseşti alte produse de make-up, rimelul nu trebuie să-ţi lipsească. El va da privirii tale acea intensitate seducătoare.

Mascara pune în valoare ochii, oferind volum şi lungime genelor. Foarte importante sunt mişcările de aplicare. Acestea trebuie să fie în zig zag şi să se facă de la rădăcina genelor către vărfuri.

Rujul sau gloss-ul
Ca şi rimelul, rujul sau gloss-ul ne este indispensabil. Culoare acestuia trebuie aleasă în funcţie de tonul pielii, culoarea ochilor şi a părului. Astfel, se creează o armonie între produsele de make-up folosite şi nuanţele tale naturale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod