Noua generaţie de creme minune BB. 5 beneficii

Recent apărute pe piaţa din Europa, cremele BB se recomandă drept soluţia tuturor problemelor tenului. Aceste cosmetice minune reuşesc să îmbine tratamentul, protecţia, şi hidratarea cu beneficiile unui fond de ten.

Recent apărute pe piaţa din Europa, cremele BB se recomandă drept soluţia tuturor problemelor tenului. Aceste cosmetice minune reuşesc să îmbine tratamentul, protecţia, şi hidratarea cu beneficiile unui fond de ten.

Cremele BB sunt o abreviere a Blemish Balm, adică balsam contra imperfecţiunilor pielii, şi au fost concepute de doctorul dermatolog Christine Scharammek din Germania.

Acesta a făcut în anii '50 o cremă menită să protejeze pielea pacienţilor care au suferit operaţii chirurgicale, oferind în acelaşi timp şi o acoperire medie.

Au apărut pe piaţa de larg consum în anii '80 în Coreea de Sud şi Japonia, iar de atunci au devenit preferatele celebrităţilor de pe continentul asiatic.

De anul trecut şi-au făcut apariţia şi în Europa şi sunt disponibile în diverse formule, de la mai multe firme (Garnier, Dior, Clinique).

Practic, cremele BB sunt produse 5 în 1. Într-o singură cremă găseşti hidratare, protecţie solară, fond de ten, calităţi anti-inflamatorii şi bază de machiaj. Însă, înainte de a le folosi, trebuie să înţelegeţi că acest produs nu se foloseşte ca tratament local şi nici nu promite soluţionarea problemelor tenului peste noapte. Acestea sunt în realitate creme colorante care nu au puterea de acoperire a fondului de ten, cel puţin nu în cazul tenului matur sau e tenului cu probleme acneice.

Hidratare

Datorită conţinutului de acid hialuronic, colagen şi emolienţi, cremele BB hidratează tenul.

Acidul hialuronic are rolul de a reţine apa, aşa că tenul tău va primi hidratarea necesară. Mai mult, unele creme apără împotriva radicalilor liberi şi aduc beneficii contra îmbătrânirii premature a tenului.

Bază de machiaj

Cremele BB pot fi aplicate şi ca bază lejeră, urmată local de corector sau fond de ten (acolo unde aveţi nevoie de o acoperire mai mare). Efectul va fi unul mult mai natural, iar tenul va radia. De asemenea, aceste creme matifiază, reduc porii şi imperfecţiunile şi uniformizează.

Protecţie solară

Unele produse de acest gen au şi factor de protecţie. Aşa că, pot înlocui cu succes cremele de protecţie solară pentru faţă.

Sunt perfecte pentru zilele petrecute la plajă şi la piscină, cand nu vrem să purtăm machiaj, dar am vrea să ne acoperim imperfecţiunile.

Iluminare

Pentru că unele dintre ele conţin vitamina C, cosmeticele BB reuşesc să producă acea luminozitate a tenului, specifică pielii sănătoase şi odihnite. Alţi ingredienţi folosiţi sunt pudra de perle şi extractele de plante care dau luminozitate feţei şi revitalizează pielea. 

Corectează

Pentru că la bază aceste creme au fost concepute pentru vindecarea pacienţilor care au suferit intervenţii chirurgicale, ele au şi rol corector.

Maschează pigmentările, discoloraţiile, porii şi semnele lăsate de acnee, uniformizând nuanţa tenului. Au o formulă bogată în antioxidanţi care reduce aspectul liniilor fine şi conferă tenului un aspect sănătos. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod