5 trucuri care te ajută să scapi de cearcăne

Cearcănele afectează opt din nouă persoane. Tot mai multe femei se plâng că inesteticele cearcăne le dau bătăi de cap încă din adolescenţă.

Cearcănele afectează opt din nouă persoane. Tot mai multe femei se plâng că inesteticele cearcăne le dau bătăi de cap încă din adolescenţă.

Nopţile pierdute, lipsa vitaminei A sau E în organism, lipsa fierului, alimentaţia necorespunzătoare, stresul, toate îşi spun cuvântul şi lasă urme sub ochii tăi. Dacă ai astfel de probleme trebuie să te foloseşti de câteva trucuri care te vor scăpa de nedoritele cearcăne.

Alimentaţia potrivită
De cele mai multe ori, cercurile negre din zona ochilor apar din cauza lipsei de vitamine din organism. Printre ele se numără: vitamina A, vitamina E, vitamina C sau fierul.

De aceea, trebuie să introduci în dieta ta alimente bogate în vitamina C şi fier: citrice, spanac, ceapă verde, urzici, salată verde, andive şi mai ales laptele. De asemenea, este foarte important să reduci consumul de paste, dulciuri, condimente, cafea, ceai negru, alcool şi tutun.

Comprese cu ceai
În paralel cu o dietă adecvată, care luptă din interior, poţi să tratezi şi din exterior. Compresele cu ceai de muşeţel, ceai de sunătoare sau ceai verde sunt foarte eficiente. De asemenea, rezultate foarte bune dau şi feliile de castravete sau de cartof crud aplicate pe ochii curaţi, seara înainte de culcare.

Creme bogate în vitamina K

Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziţie o gamă foarte largă de poduse cosmetice care ameliorează problema cearcănelor.
Dintre acestea, cele care au printre ingrediente vitamina K sunt foarte eficiente. Mişcările prin care aplici crema din jurul ochilor sunt foarte importante. Trebuie să fie circulare şi cel mai bine este să foloseşti degetul inelar pentru că această zonă este una foarte sensibilă şi nu este bine să apeşi foarte tare. De asemenea, cele mai eficiente creme anticearcăn sunt cele de noapte, pe care este bine să le aplici cu jumătate de oră înainte să te întinzi în pat. Astfel, crema va avea timp să pătrundă în piele.

Suc de roşii şi frunze de mentă
O altă metodă care dă rezultate este folosirea sucului de roşii.
Stoarce o lămâie într-o cană cu suc de roşii şi execută tamponări de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. De asemenea, poţi să bei suc de roşii în care ai adăugat puţină sare, mentă şi lămâie. Şi frunzele de mentă te pot ajuta. Toacă mărunt câteva frunze şi aplică timp de 20 de minute seara, înainte de culcare. Şi uleiul de migdale te poate ajuta. Masează uşor zona din jurul ochilor în fiecare seară cu puţin ulei de migdale.

Machiajul ajutător
Persoanelor care se luptă cu cearcănele nu trebuie să le lipsească din trusa de make-up anticearcănul. Acesta trebuie să fie cu o nuanţă mai deschis decât fondul de ten.
Pentru rezultate mai bune, aplicaţi un strat de anticearcăn pe pielea curată, prin tapotare, după care mai aplicaţi un strat de fond de ten amestecat cu anticearcăn. La final, fixaţi cu puţină pudră translucidă.

Şi nu uitaţi, somnul de opt ore este obligatoriu dacă vreţi să scăpaţi de cearcăne!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod