Periajul uscat al corpului îți face pielea frumoasă și te scapă de celulită. Cum să-l faci corect

Periajul uscat al corpului îți face pielea frumoasă și te scapă de celulită. Cum să-l faci corect

Periajul uscat al corpului este o tehnică folosită adesea în timpul curelor pentru detoxifiere pentru că stimulează circulația limfatică și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Dar pe lângă acest efect, mai are o mulțime de alte beneficii. Iată ce ar trebui să știi despre periajul uscat al corpului:

Ce este periajul uscat al corpului?

Așa cum îi spune și numele, periajul uscat presupune masarea corpului, pe pielea uscată, cu o perie special concepută care are are fire moi, dar suficient de ferme pentru a realiza un masaj delicat și eficient. Îți poți face un periaj uscat o dată sau de două ori pe zi, înainte de baie sau duș. O perie cu mâner lung este bună pentru a ajunge și în locuri mai greu accesibile, așa cum este mijlocul spatelui, în timp de o perie care se fixează pe palmă cu un elastic este foarte comodă și ușor de folosit.

Ce beneficii are periajul uscat?

Stimularea sistemului limfatic este unul dintre principalele efecte benefice ale acestui tip de masaj. Sistemul limfatic este responsabil pentru colectarea și transportarea toxinelor către sânge, fiind apoi eliminate din organism.
Periajul uscat stimulează circulația limfatică și ajută în același timp pielea să fie mai sănătoasă și mai strălucitoare. Peria specială îndepărtează celulele moarte de piele, impuritățile și stimulează circulația sanguină, făcând pielea mai fermă.

Nu doar că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea și frumusețea ta, dar această terapie este foarte simplu de pus în practică, fără să ai nevoie de ajutorul cuiva. O poți include în ritualul tău zilnic de îngrijire, pentru beneficii care se vor observa rapid. Specialiștii citați de goop.com recomandă să-ți periezi corpul dimineața, în loc să periezi înainte de culcare, pentru că are un efect energizant.
Unele persoane preferă să folosească un ulei de corp aplicat pe perie. În acest caz, fă-ți duș înainte de periere. Dacă nu folosești ulei pe perie, fă-ți duș după periaj și aplică apoi un ulei de corp sau o loțiune.




Iată cum să-ți periezi corect corpul, pas cu pas:


Începe periajul de la picioare și continuă în sus, către inimă. În mod similar, când masezi mâinile, începe de la palme și continuă către umeri. Folosește mișcări ferme, scurte, de jos în sus sau realizează mișcări circulare. Pentru zona abdomenului, masează circular, în sensul invers al acelor de ceasornic.
Nu apăsa prea tare și ai grijă să nu folosești o perie prea aspră. Orice tip de periere sau exfoliere a corpului trebuie să fie delicată și în niciun caz să irite pielea. Alege o perie care este suficient de moale încât să nu-ți zgârie pielea, dar care să exfolieze delicat.

Fiecare periaj al corpului ar trebui să dureze între trei și cinci minute. Dacă te confrunți cu celulită, insistă asupra zonelor afectate precum picioare, fese, coapse. Periajul uscat este una dintre puținele terapii care are efect în estomparea celulitei.

Foto: Depositphotos; Goop.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod