La SPA în propria baie. Învaţă să te relaxezi cu bani puţini!

Centrele SPA au devenit o necesitate pentru foarte multe persoane. Stresul, viaţa agitată, poluarea, toate ne afectează fizic şi emoţional. Tocmai de aceea avem nevoie de câteva momente de relaxare. Şi pentru că nu ne putem duce în fiecare zi la un centru SPA, din cauza lipsei de timp sau a banilor, ne putem face propriul SPA la noi în baie.

Centrele SPA au devenit o necesitate pentru foarte multe persoane. Stresul, viaţa agitată, poluarea, toate ne afectează fizic şi emoţional. Tocmai de aceea avem nevoie de câteva momente de relaxare.

Şi pentru că nu ne putem duce în fiecare zi la un centru SPA, din cauza lipsei de timp sau a banilor, ne putem face propriul SPA la noi în baie. Îţi prezentăm câţiva paşi pe acre trebuie să-i urmezi dacă vrei să te relaxezi la tine acasă.

Pregăteşte atmosfera
Când vorbim de SPA, foarte importantă este atmosfera. O muzică în surdină, lumânări aprinse, un parfum plăcut şi o cadă plină cu spumă sunt câteva elemente de care ai nevoie.

Adaugă în apa de baie uleiuri esenţiale care vor contribui la obţinerea efectului relaxant. Poţi să foloseşti ulei de migdale sau de germeni de grâu pentru hidratare. Foarte important este să le adaugi chiar înainte de a intra in apa, dacă vrei să beneficiezi de propietăţile lor. De asemenea, poţi să adaugi în apa de baie lapte praf,  care datorită acidului lactic va exfolia delicat celulele moarte.

Sărurile de mare sunt şi ele perfecte pentru relaxare. Poţi încerca sărurile de la Marea Moartă, care datorită numărului mare de minerale pe care le conţin au un efect de detoxifiere asupra întregului organism.

Nu uita de uleiurile esentiale. Adaugă câteva picături în apă şi pielea ta se va relaxa imediat. Alege arome ca lavanda, iasomia sau ylang-ylang

Exfolierea obligatorie
Înainte de a intra în cadă, exfoliază-ţi pielea cu ajutorul unui burete natural sau al unei perii moi. Corpul tău are nevoie de ajutor pentru a elimina toate celulele moarte, în plus cremele hidratante pe care le vei folosi după baie vor intra mult mai uşor în piele.

Hidratare intensă
După fiecare baie este obligatoriu să aplici o cremă hidratantă. Şi pentru a crea atmosfera dintr-un SPA trebuie să aplici produse care conţin mirodenii, uleiuri esenţiale şi extracte din plante, care te vor ajuta să te relaxezi.
Caută în magazinele Plafar produse cu efect hidratant şi emolient, care conţin uleiuri de jojoba, de susan, macadamia, shea, cocos sau migdale. De asemenea, produsele de tip SPA trebuie să conţină şi vitamine. Au efect antioxidant, dar şi de regenerare.

Ai grijă de faţa ta
După ce ai stat câteva zeci de minute în cada plină cu apă călduţă şi spumă parfumată, tenul tău este pregătit pentru exfoliere. Poţi încerca geluri exfoliante din comerţ sau îţi poţi prepara singură un gomaj din zahăr brut, mălai şi miere. După exfoliere poţi să-ţi aplici o mască facială hrănitoare.

La sfârşit, după ce ai îndepărtat mască, foloseşte o cremă hidratantă.

Aşează toate produsele pe care le vei folosi în jurul căzii, astfel încât să le ai la îndemână. Încearcă să te mişti cât mai lent, să-ţi acorzi cât mai mult timp. Această baie nu se face în grabă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod