7 măşti eficiente pentru tenul uscat


Persoanele cu tenul uscat au o piele subţire, fină, ce se irită foarte uşor. Este lipsită de grăsime, nu are supleţe şi elasticitate. Tenul uscat este predispus mai mult ridurilor decât celelalte tipuri de ten. De aceea, are nevoie de o îngrijire specială. Persoanele cu pielea uscată trebuie să evite apa caldă, calcaroasă şi să nu folosească săpunul în exces. Măştile făcute în casă, pe bază de miere de albine, banane sau gălbenuş de ou sunt benefice tenului uscat.

Persoanele cu tenul uscat au o piele subţire, fină, ce se irită foarte uşor. Este lipsită de grăsime, nu are supleţe şi elasticitate. Tenul uscat este predispus mai mult ridurilor decât celelalte tipuri de ten.

De aceea, are nevoie de o îngrijire specială. Persoanele cu pielea uscată trebuie să evite apa caldă, calcaroasă şi să nu folosească săpunul în exces. Măştile făcute în casă, pe bază de miere de albine, banane sau gălbenuş de ou sunt benefice tenului uscat.   

Mască cu miere
Pentru această mască ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.

Mască cu banane şi miere
Ai nevoie de două banane mai verzi, o linguriţă de miere şi 150 ml de iaurt. Bananele le pisezi bine până obţii un piure şi amesteci cu mierea şi iaurtul. Pasta rezultată se întinde pe toată faţa şi se clăteşte după 30 de minute.

Mască cu banane şi căpşuni
Pisează o banană până devine o pastă. Aplică pasta pe ten şi aşteaptă 10 minute. Clăteşte întâi cu apă călduţă şi apoi cu apă rece. Pasul următor este să zdrobeşti 150 grame de căpşuni şi să amesteci cu 200 grame de smântână. Întinde pasta obţinută pe faţă pentru 30 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă.

Masca cu albuş de ou
Pentru această mască ai nevoie de un albuş de ou, o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de măsline.

Bate albuşul de ou până se îngroaşă şi adaugă mierea şi uleiul. După ce compoziţia se omogenizează, o aplici pe faţă şi o laşi sa actioneze 20-30 de minute. La final, clăteşti cu apă călduţă.

Mască cu unt
O altă mască eficientă este cea pe bază de unt. Se amestecă o linguriţă de unt cu o linguriţă de apă plată. Ungeţi zonele foarte uscate ale feţei şi lăsaţi să acţioneze circa 20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu nucă de cocos
Uleiul din nucă de cocos (îl găsiţi la plafar) este un foarte bun hidratant pentru tenul uscat. Tot ce ai de făcut este să-ţi masezi faţa cu un astfel de ulei. După, aplică un prosop înmuiat în apă caldă şi stors bine. Stai cu el pe faţă 20-30 de minute. La sfârşit clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu ovăz
Făina din ovăz este foarte bună pentru calmarea tenului uscat. Pielea se curăţă foarte bine cu această făină combinată cu apă. Astfel, nu mai ai nevoie de săpun.  
 

Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul. Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, circa 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod