Începe lupta împotriva celulitei. Mici trucuri care te scapă de ea

Nu ştiu dacă există femei care să nu fie interesate de acest subiect: celulita. Potrivit unui studiu, 85% dintre femei suferă de această afecţiune. Asta înseamnă că există femei care nu sunt interesate de celulită, dar sunt în minoritate.

Nu ştiu dacă există femei care să nu fie interesate de acest subiect: celulita. Potrivit unui studiu, 85% dintre femei suferă de această afecţiune. Asta înseamnă că există femei care nu sunt interesate de celulită, dar sunt în minoritate.

După ce ai aflat ce trebuie să mănânci, cum te ajută împachetările corporale şi masajul, dar şi ce sport să faci este momentul să descoperi mici trucuri care te ajută să ţii celulita departe. 

Nu te stresa

Poate nu ştiai, dar stresul nu te afectează numai psihic, ci şi fizic. Potrivit unui studiu, hormonii stresului (în special insulina şi cortizolul) influenţează modul în care funcţionează celulele adipoase, cele responsabile de apariţia celulitei. Aşa că, mai uşor cu stresul dacă vrei să scapi de aspectul de coajă de portocală.

Nu purta pantaloni strâmţi

Pantalonii strâmţi sunt sexy şi te fac să arăţi mai bine, mai ales dacă vorbim despre jeanşi (pe care îi purtăm aproape zilnic).

Dar ştiai că din cauza lor ai celulită? Aceştia încetinesc circulaţia sanguină şi limfatică în zonele cel mai afectate de celulită: fesele, coapsele şi pulpele. Pentru că nu sunt suficient oxigenate, iar toxinele nu sunt îndepărtate corespunzător, celulita se poate accentua pe zi ce trece. Aşa că, încearcă să renunţi în unele zile la hainele prea strâmte.

Lenjerie fără bandă elastică


În aceeaşi categorie intră şi lenjeria intimă cu bandă elastică în partea de sus. Este de preferat ca partea de sus a chilotului pe care îl alegi să fie din dantelă care să nu exercite o presiune în zona respectivă.

Nu mai fuma

Dacă mai ai nevoie de încă un motiv pentru care ar trebui să te laşi de fumat, numai ce ai găsit unul: femeile care fumează sunt mai predispuse la celulită decât nefumătoarele.
Fumatul reduce drastic oxigenarea întregului organism, în locul oxigenului atât de necesar, ţesuturile sunt bombardate cu toxine din fumul de ţigară care agravează aspectul de coajă de portocală.

Mai puţină cafea

Cafeau este foarte bună pentru sănătate, dar consumată în cantităţi moderate. Dacă exagerezi cu cosumul de cafea, celulita te va însoţi mereu. Şi chiar dacă produsele cosmetice pe bază de cafea sunt foarte eficiente în lupta cu aspectul de coajă de portocală, nu înseamnă că şi cafeaua din ceaşcă este la fel de bună. Cofeina creşterea nivelul cortisolului, cunoscut şi ca hormonul stresului, dar şi a insulinei în organism. De asemenea, prea multă cafea împiedică circulaţia sanguină adecvată, iar toxinele rămân blocate în ţetururi şi piele. Aşa că, nu bea mai mult de două ceşti pe zi.

Ridică-te de pe scaun

Cele opt ore petrecute pe scaun, la birou, duc la serioase probleme circulatorii, dar şi la accentuarea celulitei.
Iar dacă în restul timpului nu faci deloc exerciţii fizice, celulita devine din ce în ce mai vizibilă şi mai dificil de îndepărtat. Ideal ar fi ca la o oră de stat pe scaun să ai o pauză de 10 minute în care să faci puţină mişcare. Ieşi din birou şi urcă câteva scări. Acest exerciţiu simplu te va ajuta.

Redu cantitatea de sare

Sarea este inamicul nostru cel mai mare din alimentaţie. Te deshidratează prin efortul susţinut al organismului de a elimina sodiul în exces. Iar ca să elimine sodiul are nevoie de tot mai multă apă, motiv pentru care o blochează în ţesuturi, ceea ce accentuează aspectul de coajă de portocală.

Anticoncepţionale

Se pare că, un efect secundar provocat de anticoncepţionale este celulita. Acest lucru nu este confirmat de medici, însă foarte multe persoane care le folosesc au constatat că aspectul de coajă de portocală s-a agravat din momentul în care au început să folosească anticoncepţionale.

Aşa că, dacă nu ştii de unde ţi-a apărut celulita (în condiţiile în care tu respecţi toate regulile) e cazul să te gândeşti mai bine. Explicaţia este una simplă, pilulele anticoncepţionale intervin în circuitul hormonal al organismului şi favorizează retenţia de apă la unele femei, ceea ce duce fie la apariţia celulitei, fie la accentuarea aspectului acesteia acolo unde deja există.
 

 
 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca iulia pe 24 Iul 2013, 14:03
    Fibra Emana® reduce cellulita

    Pantaloni scurti pentru combaterea celuluitei din Fibra EMANA. Aceasta inventie noua o sa ti remodeleze corpul si o sa ti aduca un venit suplimentar Una din cele mai mari fabrici din lume, Rhodia (firma cu 30 000 de angajati si 12 miliarde de euro cifra de afacere) a dezvoltat o fibra noua care nu numai combate celulita, dar are si un efect regenerator pentru tot corpul. Materialul facut din EMANA contine cristale bioactive care reflecta caldura corpului inapoi pe piele sub forma de infrarosii. Astfel creste microcirculatia sangelui in celule. http://premiisireduceri.pentru-mame-si-copii.ro/deal/emana-fibra-bermuda

    0
    0

  • Chim. dr. Alpar Fodor pe 12 Apr 2013, 03:43
    Celulita

    Sunt de acord ca totul conteaza, dar pe langa dieta si miscare, exista si solutii ajutatoare eficiente, (destul de) ieftine si accesibile: tehnologia galvanica portabila(in poseta) cu consumabile de varf, care actioneaza in profunzimea pielii si poate rezolva nu efectul ci CAUZA problemei. Date de contact pe www.antioxidanti.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod