Începe lupta împotriva celulitei. Ce sport să faci ca să ai rezultate

Dacă ai început lupta împotriva celulitei, sportul nu are cum să-ţi lipsească din arsenalul tău de război. După ce ai aflat ce trebuie să mănânci şi ce să elimini din dieta ta, dar şi ce împachetări te ajută să scapi de nesuferita de celulită, acum e momentul să înveţi câteva exerciţii simple care topesc celulita.

Dacă ai început lupta împotriva celulitei, sportul nu are cum să-ţi lipsească din arsenalul tău de război. După ce ai aflat ce trebuie să mănânci şi ce să elimini din dieta ta, dar şi ce împachetări te ajută să scapi de nesuferita de celulită, acum e momentul să înveţi câteva exerciţii simple care topesc celulita. 

Exerciţiile stimulează circulaţia sanguină şi determină eliminarea toxinelor care se acumulează în ţesutul adipos, toxine care sunt cauza aspectului de coajă de portocală. De aceea este atât de important ca sportul să nu-ţi lipsească din planul tău de luptă.

De asemenea, trebuie să pui accent pe exerciţii care se adresează zonelor cu probleme (şoldurile, coapsele, fesele şi picioarele).

Lucrând regulat aceste zone te vei asigura că elimini grăsimea şi vei putea păstra muşchii bine definiţi.

Alergatul

Când vine vorba de celulită, alergatul este sportul care dă cele mai bune rezultate. Iar pentru acest sport nu ai nevoie de abonamente scumpe la sală sau alte complicaţii. Tot ce-ţi trebuie este o pereche de încălţări de alergat şi multă voinţă. Poţi să alergi în parc, pe maulu unui lac sau chiar pe stradă, important este să faci mişcare. Încearcă să introduci în programul tău câte 30-40 de minute de alergat, de trei ori pe săptămână. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Scările la picior


Nu trebuie să ajungi pe stadion sau în sală ca să te lupţi cu celulita.
O poţi face chiar la birou. Uită de lift şi urcă scările. Iar dacă nu ai prea multe drumuri de făcut de la un etaj la altul, atunci când eşti la birou, fă o pauză la 2 ore şi dă o tură de scări. Şi statul pe scaun prea multe ore favorizează apariţia celulitei. Aşa că, să urcăm cât mai multe scări!

Genuflexiuni

Sunt exrerciţii simple pe care le-am învăţat încă din copilărie, de la orele de sport. Implică în mişcare grupe mari de muşchi, ideale pentru un consum caloric ridicat şi pentru tonifierea zonelor de interes. Fă cel puţin 4 serii a câte 15-20 repetări.

Fandări

Un alt exerciţiu foarte simplu pe care îl poţi face acasă sunt fandările.
Stai cu picioarele depărtate, astfel încât tălpile să fie în dreptul şoldurilor. Îndoaie picioarele până când şoldurile sunt la nivelul genunchilor, ca şi cum ai sta pe un scaun imaginar. Stai câteva secunde în această poziţie, apoi repetă mişcarea.

Stai cu picioarele depărtate, vârfurile picioarelor orientate către exterior. Îndoaie genunchii la 45 de grade şi păstrează poziţia. Din această poziţie, sprijină-ţi toata greutate pe piciorul stâng, păstrând genunchiul stâng îndoit, în timp ce întinzi piciorul drept. Păstrează poziţia pentru câteva secunde, apoi schimbă picioarele, îndreptând piciorul stâng şi sprijinindu-te pe cel drept.
Alternează picioarele de 8 - 10 ori.

La perete

Stai cu spatele şi palmele sprijinite de un perete, picioarele depărtate. Îndoaie genunchii la 90 de grade, coborând trunchiul ca şi cum te-ai aşeza pe un scaun. Din această poziţie, îndreaptă piciorul drept, întinzând şi vârfurile. Păstrează timp de trei secunde poziţia, apoi coboară piciorul. Repetă mişcare de 8 - 10 ori pentru fiecare picior.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • agentsmith pe 8 Apr 2013, 01:13
    nice

    sanatate prin sport:-*

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod