Frumuseţea ta: 5 remedii naturale pentru ochii obosiţi şi iritaţi

Orele petrecute în faţa calculatorului şi a televizorului, cititul sau condusul pe timpul nopţii ne afectează ochii. Dacă mai punem la calcul poluarea, stresul şi alimentaţia necorespunzătoare e uşor de înţeles de ce avem mai mereu ochii iritaţi, roşii şi umflaţi.

Orele petrecute în faţa calculatorului şi a televizorului, cititul sau condusul pe timpul nopţii ne afectează ochii. Dacă mai punem la calcul poluarea, stresul şi alimentaţia necorespunzătoare e uşor de înţeles de ce avem mai mereu ochii iritaţi, roşii şi umflaţi.

De aceea, avem nevoie de câteva remededii naturale care să ne ajute să ne recăpătăm sănătatea ochilor. 

Pliculeţe de ceai
Dacă obişnuieşti să bei ceai verde, negru sau de muşeţel nu arunca plicurile folosite. Lasă-le să se răcească după ce le scoţi din cană şi pune-le pe ochi, în timp ce stai întinsă.

Este bine să le laşi să acţioneze cel puţin 5 minute.

Atât ceaiul verde, cât şi cel negru, calmează ochii umflaţi şi iritaţi, deoarece conţin cofeină care ajută la contractarea vaselor de sânge. De asemenea, ceaiul de muşeţel este şi el benefic pentru ochii tăi deoarece conţine substanţe anti-iritante care calmează.

Remedii naturale pentru ochi obositi: Cartofii
Cartoful este bogat în amidon. Acesta acţionează ca un agent anti-inflamator pentru a calma ochii iritaţi. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cartoful de coajă, să îl speli şi să-l laşi să se usuce.

Taie rondele subţiri şi aplică pe ochi seara, înainte de culcare, 15 minute. Dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să repeţi de cel puţin 3 ori pe săptămână acest tratament.
 
Castraveţii
Castraveţii au fost folosiţi încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea ochilor umflaţi sau cu cearcăne. Îi poţi folosi în două moduri. Fie îţi tai două felii de castravete pe care le ţii pe ochii închişi. Fie îţi faci un suc din mai mulţi castraveţi. Înmoi două dischete demachiante în acest suc şi le pui pe ochi pentru cel puţin 15 minute.

Remedii naturale pentru ochi obositi: Albuşul de ou
Un alt remediu foarte eficient este albuşul de ou (ajută la restabilirea echilibrului pielii şi al sângelui de la nivelul ochilor).
Ai nevoie de 1-2 albuşuri pe care trebuie să le baţi bine. Spuma obţinută se aplică cu ajutorul unei dischete demachiante pe pielea de sub ochi. ajuta la restabilirea echilibrului pielii si al sangelui de la nivelul ochilor.

Apă rece sau lapte
Spălatul ochilor cu apă rece de dimneaţă este un alt remediu benefic. Apa rece contractă vasele de sânge şi calmează ochii umflaţi. Şi laptele este foarte eficient când avem ochii roşii şi inflamaţi. Înmoaie două dischete demachiante în lapte şi ţine-le pe pleoape 15 minute, de 2-3 ori pe zi.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod