Frumusețe: 5 ingrediente din bucătăria ta care te scapă de celulită

Celulita este o afecțiune cu care se luptă foarte multe femei, indiferent de greutate. Nu se cunosc cu exactitate cauzele și nici nu există un tratament garantat care să dea rezultate la toate persoanele afectate.

Celulita este o afecțiune cu care se luptă foarte multe femei, indiferent de greutate. Nu se cunosc cu exactitate cauzele și nici nu există un tratament garantat care să dea rezultate la toate persoanele afectate.

Cu toate acestea, cele mai multe femei care s-au luptat cu aspectul inestetic de coajă de portocală au ajuns la concluzia că sportul și dieta sunt aliați de nădejde. Așa că, atunci când vă hotărâți să porniți războiul împotriva celulitei, aprovizionați-vă cu legume și fructe care vă sunt de ajutor.

Ananas proaspăt

Un fruct minune care te ajută în lupta cu celulita este ananasul.

Conține o enzimă numit bromelină și de aceea, ananasul proaspăt are un efect antiinflamator. Iar celulita este vizibil atenuată atunci când inflamaţiile din corp sunt diminuate. Prin urmare, nu ezita să mănânci cât mai mult ananas proaspăt.

Roşiile

Roșiile sunt bogate în antioxidanţi, ajută corpul să dizolve grăsimea şi nu obturează fluxul sanguin. Licopenul, un puternic antioxidant din această legumă, protejează celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inimă şi cancerul. Însă, pe cât posibil, încearcă să cumperi roşii netratate chimic, pentru că acestea au de trei ori mai mult licopen decât cele tratate.

De asemenea, este recomandat consumul ketchup-ului de calitate, deoarece și acesta are un conţinut bogat în licopen.

Mai mult, s-a dovedit științific că roşiile sub formă de pastă au capacitatea de a proteja pielea de ultraviolete şi de a stimula producţia de colagen. Astfel, pielea rămâne elastică, fermă şi celulita va fi mult mai puţin vizibilă.

Morcovi

Culoarea lui este dată de beta-caroten, substanţă transformată de corpul tău în vitamina A. Bogat în fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Morcovul conţine şi mult potasiu, vitamina C şi B6, acid folic, magneziu. Ai toate motivele să-l consumi!

Ceaiuri

Cu siguranță, știi că dacă vrei să scapi de celulită trebuie să bei cât mai multe lichide pe zi.
Dar știai că anumite ceaiuri te ajută să scapi mai repede de Studiile efectuate în laborator pe cobai arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.celulită? Printre ele, ceaiul verde, ceaiul de codițe de cireșe sau ceaiul alb.

Ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele, iar ceaiul din codițe de cireșe are un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.

Spanacul

Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat proaspăt, gătit la aburi sau fiert foarte puțin.
De asemenea, este o bogată sursă de vitamina A, luteină (un antioxidant foarte important), vitamina C, E, K şi magneziu. Conține și vitamina B9 și acid folic, care ajută organismul să regenereze celulele, deci să scapi de celulită.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod