Beneficiile strugurilor pentru frumusete

Strugurii sunt una dintre marcile toamnei. Pe langa faptul ca sunt fructele care dau savurosul vin, strugurii au multe alte proprietati care te pot ajuta sa-ti mentii prospetimea si frumusetea pielii. Vrei sa le descoperi virtutile si sa te folosesti de ele? Citeste mai jos!
Usor digerabili, bogati in vitamine si saruri minerale, strugurii sunt revigoranti, depurativi, dau energie, au efect diuretic si laxativ. Proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
 
Specialistul nostru Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale recomanda strugurii deoarece "sunt printre cele mai benefice fructe pentru corpul uman. Acestia chiar daca sunt consumati toamna sub forma unei cure detoxifiante, se folosesc ca antioxidanti si pentru tratamentele corporale si faciale. In fiecare toamna se recomanda pentru curatarea colonului si detoxifierea organismului o cura cu struguri timp de 2 zile".

Pentru a beneficia de calitatile strugurilor ii poti introduce in meniul zilnic alaturi de alte alimente. In functie de gust, poti alege intre struguri albi sau rosii.
Totusi, ai grija sa consumi struguri proaspeti, care au ajuns la maturitate, nu fructe care abia incep sa se coaca sau care sunt pe trecute. Trebuie sa-i mesteci bine, iar daca nu ai probleme intestinale sau digestive, ii poti consuma cu coaja si seminte - ambele fiind bogate in substante nutritive. Ideali sunt strugurii care provin din culturi biologice. Nu uita sa-i speli foarte bine inainte de a-i manca.


Proprietatile strugurilor

Sa vedem acum care sunt proprietatile unui mic bob bogat in vitamine, zaharuri, fosfor, proteine, enzime, saruri minerale si siliciu:

Are efect antiimbatranire: polifenolii, acizii grasi polisaturati au proprietati antioxidante, combat radicalii liberi - principalii factori ai imbatranirii si ai aparitiei ridurilor (polifenolii protejeaza fibrele de colagen si de elastina) - si calmeaza pielea iritata. In acest ultim caz, strugurii poti fi utilizati in compresele aplicate direct pe zonele cu probleme, eliminandu-li-se inainte coaja si samburii.


Are proprietati fortifiante: glucoza, fructoza, continutul de zaharuri din fiecare bob este foarte mare (aproximativ 20%); vorbim de zaharuri care sunt usor de asimilat si care asigura o sursa deosebita de energie pentru organism. Vitaminele A, B1 si B2, C, PP pe care le contin strugurii ajuta si protejeaza, mai ales in perioada de toamna, de stres. Un ciorchine de strugure este un supliment deosebit atat pentru maturi, cat si pentru copii deoarece este o sursa de energie nu doar fizica, ci si mentala (printre altele, strugurii mai contin si fosfor).

Dezintoxicant si drenant: datorita continutului ridicat de potasiu are proprietati diuretice, ajutand la eliminarea lipidelor in exces. Pulpa bogata in fibre, compusa din celuloza, ajuta intestinele mai lenese in mod natural

Ajuta inima si circulatia: uleiul vegetal pe care il contin in special samburii ajuta la combaterea colesterolului si favorizeaza circulatia sangelui.

Sunt ideali pentru par: siliciul si acidul fosforic sunt cei mai buni prieteni ai parului des, lucios si sanatos.
De asemenea protejeaza firul de par impotriva poluarii sau a spalatului agresiv.

Specialistul nostru in tratamente corporale, Betty Ratiu sustine ca pentru corp exista doua tipuri de terapi "vinoterapia cu struguri albi, destinata persoanelor cu probleme de retentie hidrica si mastile cu struguri rosii care sunt antiimbatrinire si antioxidante. Mastile naturale din struguri ajuta la oxigenarea tenului si la dobandirea luminozitatii. Este necesar ca inainte de aplicarea mastii sa se faca un peeling/gomaj ca si in cazul tratamentelor corporale, avand rolul de indepartare  a celulelor moarte si de deschidere a porilor. Masca cu struguri pentru corp se recomanda de 3 ori/ saptamana, iar pentru fata o data pe saptamana".

Vinoterapia se poate realiza cu: alge "Carrageenan", "laminaria digitata" si extract de "Vita vinifera", in saloane specializate.


Beneficiile vinoterapiei

  • elimina toxinele si apa din tesuturi si combate retentia de apa;
  • determina eliminarea si arderea grasimilor impiedicand formarea nodulilor adiposi;
  • pielea devine mai fina si mai elastica;
  • aspectul de coaja de portocala se diminueaza vizibil de la prima sedinta;
  • reduce cu minim 1 grad de celulita dupa un pachet intensiv efectuat de 3 ori/ saptamana.


Masca pe baza de struguri - efect de luminozitate

Pentru o piele mai curata si mai luminoasa amesteca un strugure mare rosu, cu coaja si sambure, lasa-l intr-un vas la fermentat cateva ore, apoi aplica-l pe piele. Lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clateste-ti pielea cu apa calduta. Efectul? Purifiant, exfoliant, antiimbatranire: pielea va fi mai neteda si mai luminoasa.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana pe 20 Oct 2010, 12:49
    Multumiri

    Multumesc frumos pt articol , este de mare ajutor pt cei care nu stim despre beneficiile aduse de struguri sanatatii noastre.

    2
    0

  • mihaela pe 5 Nov 2008, 17:17
    Super

    Sunt extaordinare toate articolele voastre!!! Intotdeauna le citesc cu placere.

    2
    0

  • larysa pe 11 Sep 2008, 14:11
    Interesant

    Este bine ca putem afla ce efecte benefice au produsele naturale asupra organismului. Asa poate renuntam la cele artificiale.

    4
    0

  • delilah pe 10 Sep 2008, 18:33
    Ok

    Chiar mi-a fost de ajutor, multumesc!:D

    2
    0

  • daniela pe 10 Sep 2008, 13:05
    Struguri

    Un articol foarte bun, am ce invata si pune in practica, chiar de maine.

    1
    0

  • gabriela pe 9 Sep 2008, 22:02
    intrebare

    foarte interesant dar as vrea sa stiu daca sunt indicati si persoanelor cu diabet si in ce cantitate

    0
    1

  • maria pe 9 Sep 2008, 16:49
    struguri

    Mi-a placut foarte mult articolul si recomandarile. Voi incerca sa folosesc masca cu struguri si mai mult sa consum o cantitate cat mai mare de struguri in aceasta perioada. Cu respect pentru cei care se preocupa de sanatatea noastra.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod