Obezitatea agraveaza astmul

Persoanele obeze, care mai sufera si de astm prezinta un risc de aproximativ 5 ori mai ridicat de a fi spitalizate din cauza atacurilor de astm, in comparatie cu persoanele care sufera de astm dar care au o greutate normala.
Cercetatori de la Kaiser Permanente, Spitalul General Massachusetts si de Scoala Medicala Harvard au evaluat 1,113 de adulti care sufereau de astm. Factorii analizati in timpului studiului: greutatea, inaltimea, fumatul, starea de sanatate, tratamentul pentru astm, calitatea vietii si perioada de spitalizare.

"Cu toate ca s-a tinut seama numai de acestia factori, diferentele erau evidente intre persoanele obeze cu astm si cele astmatice dar cu o greutate normala", a declarat autorul studiului Dr.
Michael Schatz, directorul departamentului de alergie de la Kaiser Permanent, San Diego.

Astfel, in urma studiului s-a aflat care persoanele obeze cu astm au un risc de 5 ori mai mare de a fi spitalizate, sunt de 2,8 ori mai expuse problemelor zilnice care pot aparea din cauza astmului, iar riscului necontrolarii unui atac de astm este de 2,7 ori mai ridicat.

In incercarea de a explixa reactiile care au loc in organismul persoanei obeze cu astm, cercetatorii sustin ca acestea sunt mai putin interesate de modul in care isi traiec viata, ca sunt obsedate practic de faptul ca sunt obeze si de aici rezulta ca nu urmeaza un tratament pe baza de medicamente si nici nu tine cont de factorii care agraveaza astmul.

Sursa: Healthy Day
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod