8 fructe care îţi menţin pielea tânără şi catifelată

Cu toate ne dorim o piele tânără şi frumoasă pentru cât mai mult timp. Înconjurate de femei perfecte, pe care le vedem zilnic la televizor sau în reviste, ajungem să visăm la un ten de porţelan, fără riduri, care nu îmbătrâneşte niciodată.
Cu toate ne dorim o piele tânără şi frumoasă pentru cât mai mult timp. Înconjurate de femei perfecte, pe care le vedem zilnic la televizor sau în reviste, ajungem să visăm la un ten de porţelan, fără riduri, care nu îmbătrâneşte niciodată.
 
Însă, indiferent cât de arzătoare este dorinţa noastră, "tinereţe veşnică" nu există. Dar putem să luptăm pentru a o păstra cât mai mult timp. Printre aliaţii de nădejde se numără fructele. Cu ajutorul antioxidanţilor pe care acestea le conţin putem să încetinim procesul de îmbătrânire.

Citrice, kivi şi căpşuni
Ce au aceste fruncte în comun? O cantitate mare de vitamina C, cunoscută şi ca cea mai puternică substanţă antioxidantă din lume.
"Acţiunea antioxidantă a vitaminei C are la bază un mecanism simplu: protejează celulele de efectul radicalilor liberi oxidându-se ea însăşi, de aceea este de dorit o suplimentare continuă prin intermediul alimentelor.
 
Vitamina C protejează structurile sensibile la oxidare, inclusiv grăsimile şi colesterolul din sânge şi din membranele celulare", susţine dr. Mihaela Bilic, în cartea sa "Sănătatea are gust". Cu alte cuvinte, vitamina C din fructe ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea celulelor.
Însă, foarte important este să consumăm fructele în stare proaspătă, neprelucrate termic, dacă vrem să beneficiem de vitamina C. În aceeaşi categorie intră fructele de pădure şi gutuile şi ele bogate în vitamina C.

Fructe oleaginoase
Alunele, nucile, migdalele consumate în stare naturală sunt adevărate surse de vitamina E. Şi ea, ca şi vitamina C, are un puternic efect antioxidant. "Efectul ei antioxidant este crucial, mai ales la nivelul plămânilor unde celulele sunt expuse permanet unei concetraţii mari de oxigen, dar şi pentru hematii, globulele roşii din sânge cu funcţie de transport a oxigenului în toate organele şi ţesuturile", spune dr.
Mihaela Bilic. Vitamina E o găseşti şi în avocado. 

Mango şi caise
Cele două fructe galbene conţin betacaroten (un precursor de vitamina A). Această vitamină ajută la formarea de noi celule şi la funcţionarea lor optimă. Retinolul (aşa cum i se mai spune vitaminei A) previne uscarea pielii, aşa că pentru o piele netedă, ai nevoie de el. Îţi păstrează pielea strălucitoare, lipsită de riduri şi alte semne ale îmbătrânirii. De aceea vitamina A este prezentă în mai toate cremele anti-îmbătrânire. 

Struguri şi prune
În struguri, prune şi cireşe şi mere găsim polifenoli.
"Polifenolii sunt substanţe cu acţinue antioxidantă care accelerează eliminarea sau neutralizarea radicalilor liberi şi a altor agenţi nocivi din organism", spune dr. Mihaela Bilic. 


 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod