7 greşeli zilnice care te pot umple de celulită

Cu siguranţă vrei să scapi de celulită şi să arăţi perfect în fuste, rochii şi pantaloni scurţi. Chiar dacă foloseşti zeci de creme şi terapii, unele greşeli pe care le faci zilnic te împiedică să scapi de celulită. Iată care sunt:
Cu siguranţă vrei să scapi de celulită şi să arăţi perfect în fuste, rochii şi pantaloni scurţi. Chiar dacă foloseşti zeci de creme şi terapii, unele greşeli pe care le faci zilnic te împiedică să scapi de celulită. Iată care sunt:

Porţi lenjerie strâmtă


Lenjeria prea strâmtă încetineşte circulaţia sanguină şi limfatică în zonele cel mai afectate de celulită: fesele, coapsele şi pulpele. Pentru că nu sunt suficient oxigenate, iar toxinele nu sunt îndepărtate corespunzător, celulita se poate accentua pe zi ce trece.

Bei prea multă cafea


Deşi cremele care conţin cofeină sunt benefice în lupta împotriva celulitei, consumul crescut de cafea are un efect contrar. Potrivit savvymiss.com, cofeina contribuie la acumularea de kilograme în plus, prin creşterea nivelului cortisolului, cunoscut şi ca hormonului stresului, dar şi a insulinei în organism. Se pare că două căni de cafea pe zi determină organismul să acumuleze grăsimea. De asemenea, prea multă cafea împiedică circulaţia sanguină adecvată, iar toxinele rămân blocate în ţetururi şi piele.

Fumezi


Fumatul reduce drastic oxigenarea întregului organism, dar asta nu e tot. În locul oxigenului atât de necesar, ţesuturile sunt bombardate cu toxine din fumul de ţigară care agravează aspectul de coajă de portocală.

Stai prea mult pe scaun


Cele opt ore petrecute pe scaun, la birou, ani la rândul, conduc la serioase probleme circulatorii, dar şi la accentuarea celulitei. Iar dacă în restul timpului nu faci deloc exerciţii fizice, celulita devine din ce în ce mai vizibilă şi mai dificil de îndepărtat. Masajul anticelulitic este foarte benefic dacă te afli în această situaţie pentru că îţi stimulează ciculaţia şi drenarea toxinelor din zona feselor, şoldurilor şi pulpelor.

Mănânci grăsimi "rele"


Grăsimile nocive pentru organismul tău, atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe, sunt cele procesate, numite şi grăsimi trans. Uleiurile rafinate, margarina, alimentele bogate în grăsimi animale trebuie consumate cât se poate de rar. Înlocuieşte-le cu uleiuri extravirgine de măsline, porumb, sâmburi de struguri, dar şi peşte, avocado, nuci şi semninţe bogate în grăsmini benefice, precum omega 3 şi omega 6.

Nu bei suficientă apă


În fiecare zi ai nevoie de doi litri de apă pentru ca pielea ta să fie sănătoasă şi strălucitoare, dar şi pentru a scăpa de celulită. Prin eliminarea apei din organism se elimină toxinele, care altfel ar rămâne blocate în ţesuturi pentru prea mult timp.

Consumi prea multă sare


Sarea te deshidratează prin efortul susţinut al organismului de a elimina sodiul în exces. Iar ca să elimine sodiul are nevoie de tot mai multă apă, motiv pentru care o blochează în ţesuturi, ceea ce accentuează aspectul de coajă de portocală. (Foto: iStockphoto)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod