6 exerciţii simple care te ajută să scapi de burtă. Află care sunt!

Reducerea grăsimii abdominale şi definirea delicată muşchilor sunt de obicei obţinute printr-un stil de viaţă activ. Exerciţiile destinate acestor muşchi, ca abdomenele clasice, nu sunt întotdeauna suficiente pentru progrese rapide. Încearcă 6 exerciţii simple care te ajută să scapi de burtă.

Abdomenele realizate într-o poziție șezut, în care stai pe mingea gonflabilă de fitness sunt mai eficiente pentru mușchii abdominale decât cele clasice, dar nu te pot ajuta să scapi de burtă extrem de rapid fără alte exerciții. Obține forma dorită cu 6 exerciţii simple care antrenează și alți mușchi importanți pentru zona abdominală.

Antrenament pentru întregul trunchi

Începi cu un exercițiu care te ajută să lucrezi și mușchii care nu sunt la vedere.
Întinde-te pe spate și pune-ți palmele pe burtă, chiar sub buric. Expiră și lasă abdomenul să se extindă, apoi trage buricul către coloana vertebrală cât de mult poți. Menține poziția în care este tras cât mai jos timp de 5 secunde. Repetă exercițiul de 8-10 ori pentru rezultate bune.

Buricul inversat

Așează-te pe podea în patru labe susținându-te fie în mâini și picioare, fie în coate și genunchi. Este important ca brațele să fie drepte și aliniate sub umeri, indiferent dacă stai în mâini sau în coate. Ține spatele drept și mușchii fundului încordați. Expiră timp de 10 secunde și trage la fel buricul câtre coloana verticală, menținând poziția maximă atunci când o atingi.

Vâslitul de canoe

Dacă te pasionează sporturile nautice, fie caiac, fie canoe, probabil că nu ai nevoie de exerciții care te ajută să scapi de burtă.
Pentru un stil de viață mai sedentar, poți încerca însă acest exercițiu chiar în sufragerie. Stai dreaptă și depărtează ușor picioarele. Ține-ți mâinile strânse, ca într-o poziție de rugăciune, și "vâslește" cu ele ca și cum ai fi in ambarcațiune, mișcându-ți întreg trunchiul către stânga, în timp ce ridic genunchiul stâng câtre partea dreaptă. Alternează mișcarea pe fiecare parte cu un total de 20 de repetări.

Exercițiu Pilates pentru mușchii abdominali

Stând în picioare cu călcâiele lipite și picioarele orientate ușor către exterior, ridică mâinile sub bărbie, cu palmele strânse în pumni. Menținând pumnii și brațele lipite de corp cât mai mult, lasă-le în jos în timp ce te ridici ușor pe vârfurile picioarelor.
Menține poziția timp de 2 secunde, inspiră, apoi revino la cea inițială. Toți mușchii trunchiului sunt lucrați de acest exercițiu, dar în special cei abdominali.

Exercițiu cu picioarele pentru abdomen

Așează-te întinsă pe spate, du mâinile la ceafă și ridică-ți ușor corpul ca la abdomene. În același timp, ridică picioarele cu genunchii la unghi de 90 de grade. Coapsele rămân pe podea, în timp ce lași picioarele să coboare încet, fără să le îndrepți, menținând unghiul.

Exercițiul "pisicii"

Ridică brațele lateral stând în picioare și expiră. În același timp ridică piciorul drept cât mai sus și adu brațele în față, apoi încolăcește-le ca și cum ți-ai oferi o îmbrățișare.
Vei simți același efect al buricului care se apropie de coloana vertebrală, lucru mult mai ușor de făcut pentru pisici. Inspiră și revino la poziția inițială. Exercițiul este cel mai eficient cu 20 repetări, 10 cu fiecare picior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod