5 măşti cu argilă pentru ten

Măştile cu argilă sunt recomandate pentru toate tipurile de ten, deoarece revitalizează şi hrănesc pielea. Află pentru ce sunt bune diversele tipuri de argilă şi cum să le combini pentru a fi potrivite tenului tău!

Măştile cu argilă sunt recomandate pentru toate tipurile de ten, deoarece revitalizează şi hrănesc pielea. Află pentru ce sunt bune diversele tipuri de argilă şi cum să le combini pentru a fi potrivite tenului tău!

Argila Rhassoul elimină impurităţile

Este originară din Maroc şi are un conţinu bogat în siliciu, magneziu, fier, calciu, potasiu şi sodiu. Se amestecă cu apă călduţă şi se aplică pe faţă pentru 15-20 minute, o dată pe săptămână. Beneficii: elimină impurităţile, redă fermitatea tenului, menţine tenul hidratat, absoarbe excesul de sebum şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Argila verde pentru tenul gras şi mixt

Conţine magneziu, calciu, argint, mangan, fosfor, zinc, cupru, cobalt, molibden. Beneficii: împiedică îngrăşarea tenului, previne apariţia ridurilor, tonifiază pielea, stimulează circulaţia sanguină, are efect antibacterian şi ajută la detoxifierea tenului.

Se combină cu diverse uleiuri vegetale presate la rece (migdale, măsline, jojoba sau infuzii din plante), se aplică pe faţă şi se îndepărtează cu apă călduţă dupa 20-25 minute (o dată pe săptămână). Nu este recomandată persoanelor cu tenul sensibil.

Argila din bentonit

Este rezultată din sedimentele cenuşii vulcanice şi conţine peste 70 de minerale. Beneficii: ajută la detoxifierea tenului, elimină impurităţile şi celulele moarte, revitalizând pielea. Se aplică pe faţă, se lasă 20 de minute şi de îndepărtează cu apă călduţă.

Argila albă cosmetică pentru orice tip de ten

Argila caolin, cum mai este numită ete foarte bogată în minerale. Beneficii: împiedică îngrăşarea tenului, elimină impurităţile, exfoliază şi stimulează circulaţia sanguină.

Se amestecă cu uleiuri vegetale sau alte ingrediente (de exemplu miere sau gălbenuş de ou), se lasă să acţioneze 20 minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

1. Mască cu argilă pentru tenul normal sau uscat

Amestecă 1 lingură de argilă cu 2 linguri de ulei de măsline/jojoba/migdale, 1 lingură de miere de albine/smântână/iaurt/lapte/gălbenuş de ou şi 1 picătură ulei esenţial de muşeţel.

2. Mască cu argilă pentru tenul gras

Amestecă 1 lingura de argilă cu 2 linguri apă florală de trandafiri/ceai verde/suc de castravete/suc de lămâie/albuş de ou şi 1 picătura de ulei esenţial de rozmarin.

3. Mască cu argilă pentru tenul cu acnee

Amestecă 1 lingură de argilă cu 2 linguri ulei de argan şi 1 picătură ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree).

4. Mască cu argilă pentru tenul sensibil

Amestecă 1 lingură de argilă cu 2 linguri apă florală de trandafiri şi 1 lingură de ulei de jojoba.

5. Mască cu argilă pentru tenul matur

Amestecă 1 lingură de argilă cu 2 linguri ulei de avocado (sau o jumătate de avocado copt) şi 1-2 picături ulei esenţial de trandafiri.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • casadra pe 26 Mar 2012, 14:55
    bentonita

    caut argila din bentonita si nu gasesc. Aveti idee unde se gaseste in bucuresti? multumesc, casandra

    0
    0

  • tygrutza pe 6 Iun 2011, 17:23
    este foarte buna

    si eu am folosit masca de argila si la mine chiar a functionat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod