10 paşi pentru mâini de nota 10

Mâinile tale au nevoie de îngrijire pentru a fi întotdeauna catifelate şi frumoase. Iată câteva reguli esenţiale pentru mânile tale:
Mâinile tale au nevoie de îngrijire pentru a fi întotdeauna catifelate şi frumoase. Iată câteva reguli esenţiale pentru mânile şi unghiile tale:

1. Curăţarea

Alege un produs de curăţare blând, care să conţină glicerină sau uleiuri şi care să nu deshidrateze pielea şi foloseşte apă călduţă.

2. Exfolierea

Cea mai bună metodă pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a avea o piele catifelată şi strălucitoare este exfolierea. Indiferent că foloseşti un produs din comerţ sau ceva preparat chiar de tine acasă (tărâţele, zatul de cafea sau zahărul amestecate cu iaurt fac minuni), exfolierea de 1-2 ori pe săptămână trebuie să facă parte din programul tău de îngrijire a mâinilor.  

3. Masca

Aşa cum tenul are nevoie de un tratament intensiv măcar o dată pe săptămână, la fel şi mâinile au nevoie de un supliment. Îţi recomand să-ţi înmoi mâinile pentru 5 minute într-un bol cu apă călduţă în care ai pus 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de glicerină şi să le masezi apoi cu blândeţe.

4. Masajul

Un minut de masaj va stimula circulaţia, asigurând astfel aportul de substanţe nutritive la nivelul mâinilor şi va face pielea mult mai suplă şi mai strălucitoare.
 

5. Hidratarea

Când vine vorba de îngrijirea pielii, hidratarea este cel mai important pas. Încearcă să porţi cu tine în permanenţă o cremă hidratantă şi foloseşte-o cu regularitate.
Noaptea, după ce ai folosit crema, poţi folosi o pereche de mănuşi de bumbac pentru a facilita pătrunderea ingredientelor active în profunzime.

 

6. Fotoprotectia

Singura cale de a preveni apariţia acelor pete hiperpigmentate inestetice pe mâini este protejarea lor cu o cremă de mâini îmbogăţită cu factor de protecţie solară. Alege aşadar un produs cu spf de minim 15 pentru a te asigură că pielea mâinilor tale este protejată împotrivă razelor solare şi a îmbătrânirii premature.
 

7. Protejarea

Nu uita niciodată să porţi mănuşi de menaj ori de câte ori mâinile tale trebuie să vină în contact cu substanţe agresive, indiferent că este vorba de produse de curăţat sau detergent de vase. Pe lângă faptul că pielea nu va mai deveni aspră şi uscată, cum se întâmplă în general după astefel de activităţi, previi şi apariţia unor dermatite provocate des de acest gen de produse. De asemenea, nu omite să-ţi protejezi mâinile împotriva frigului cu mănuşi călduroase.


8. Cuticulele

Singurul tratament de care au nevoie cuticulele este cel hidratant, folosind un produs pe bază de ulei aplicat de 2 ori pe săptămână. Tăierea cuticulelor nu le face decât să crească neregulat şi micile traumatisme apărute inevitabil predispun ţesutul din jurul unghiilor la infecţii bacteriene sau micotice.  

9. Unghiile

Un produs hidratant este absolut esenţial şi pentru unghii pentru a le păstra sănătoase şi rezistente. Dacă unghiile tale au tendinţa la exfoliere şi rupere foloseşte un produs special formulat în acest sens şi urmează în paralel o cură de suplimente alimentare pentru păr, piele şi unghii.

10. Lacul de unghii

Oricât de frumoase ar fi lacurile de unghii colorate, nu uita că unghiile au nevoie să respire. Un interval de câteva zile în care să nu foloseşti nimic sau să aplici doar un strat de lac incolor le va menţine sănătoase şi va preveni îngălbenirea lor.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod