10 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii

De la acnee la păr uscat și multe altele, produsele de înfrumusețare sunt soluția pentru multe dintre micile probleme ale vieții.
Cu toate acestea, uneori nu putem ajunge la magazin sau poate am prefera o soluție mai naturală sau mai prietenoasă cu bugetul nostru.

Din fericire, există numeroase alimente pe care le avem în bucătărie și care ne pot fi de mare ajutor. Este posibil ca aceste soluții să nu funcționeze pentru toată lumea, dar sunt o abordare naturală grozavă și adesea la îndemână.

  • 10 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii


Căpșuni pentru albirea dinților


Albirea dinților este foarte populară în zilele noastre. Este des promovată prin pasta de dinți, apa de gură, acele mici benzi scumpe de albire sau alte proceduri mult mai costisitoare care promit un alb rapid și strălucitor.

Cu toate acestea, o căpșună te poate ajuta să îți albești dinții.


Căpșunile conțin acid malic, un acid care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți, așadar poate ajuta la albirea smalțului dinților tăi. Mai mult decât atât, este un mod gustos de a-i albi!

Papaya pentru exfolierea pielii arse de soare și uscate


Vedem adesea extract de papaya în produsele de înfrumusețate, dar mulți dintre noi presupunem că e doar pentru a adăuga o notă de parfum, fără să luăm în considerare că ar putea avea unele beneficii. În timp ce papaya conține niște agenți de hidratare fantastici, este chiar mai bună atunci când este folosită ca exfoliant.

Dacă te confrunți cu exfolierea pielii după o arsură solară sau dacă ai nevoie de un exfoliant facial bun, un piure de papaya poate face minuni, acționând în același timp cu blândețe.


Freacă ușor acest amestec pe piele și lasă-l să acționeze timp de 5 minute înainte de a clăti. Acest lucru ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Este, de asemenea, un antiinflamator, astfel încât arsurile solare pot fi mai ușor de suportat după acest mic tratament.

Suc de lămâie pentru decolorarea subtilă a părului


Acest truc a fost folosit mai ales de adolescenții anilor 90, dar mulți încă apelează la această metodă naturală de decolorare a părului pentru câteva lumini subtile vara.

Într-o sticlă cu pulverizator, combină 2 părți suc de lămâie cu 1 parte apă caldă și pulverizează pe păr. Apoi, mergi și relaxează-te la soare timp de 1-2 ore. Se așteaptă ca schimbarea să fie minimă și subtilă, dar pentru mulți acest lucru este pur și simplu perfect!

Ulei de cocos ca deodorant


De la măsți de păr, cremă hidratantă de zi cu zi, cremă depilatoare, balsam de buze și demachiant, uleiul de cocos este un alimente foarte iubit în ceea ce privește produsele de frumusețe.

Singurul lucru care te-ar putea surprinde este că ar putea înlocui deodorantul.
Deoarece uleiul de cocos este un agent antibacterian, poate ajuta la protejarea împotriva bacteriilor care provoacă mirosuri neplăcute.

Cu toate acestea, este totuși un ulei și poate cauza cu siguranță unele probleme atunci când se aplică prea mult.

Utilizează-l cu moderație, creând un strat subțire la subraț. Așteaptă câteva minunte până se absoarbe înainte de a te îmbrăca.

Zahăr brun + ulei ca exfoliant pentru buze


Specialiștii recomandă adesea pentru aplicarea perfectă a rujului tratarea prealabilă a buzelor cu un exfoliant cu zahăr. Cu toate acestea, scruburile de buze, desigur, nu sunt întotdeauna ieftine.

Din fericire, un astfel de exfoliant este unul ușor de făcut acasă, printr-un amestec simplu de zahăr brun și ulei de măsline sau de cocos.


Freacă-ți buzele cu vârful degetelor pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii de pe buze și apoi clătește-te.

Fă-ți o mică rezervă depozitată într-o cutie și pune-o la îndemână în baie pentru a face din acest exfoliant parte din rutina ta de înfrumusețare. (Citește continuarea pe pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod