10 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii



Usturoi pentru acnee


Cu toții am trecut prin acele momente de disperare în care ne apare un coș pe piele și vrem să dispară în cel mai scurt timp. Recent, mulțumită unor vloggeri de frumuseșe, acest mic truc cu usturoi pare să fie o tendință în creștere.

Sfatul este simplu: ia un cățel de usturoi, taie-l la capăt sau pe jumătate, apoi freacă usturoiul pe coș. Se pretinde că sucul de usturoi va funcționa instantaneu dacă este lăsat peste noapte pe coș.

Deoarece usturoiul este un antioxidant și un antiinflamator, nu este de mirare că acest lucru funcționează pentru mulți.

Oțet de mere pentru mătreață


Oțetul de mere este celebru în lumea alimentelor sănătoase pentru abilitățile sale de vindecare din interior spre exterior.

Deoarece oțetul de mare are suficientă aciditate în el, nu numai că ajută la eliminarea mătreții existente, ci și îngreunează creșterea ciupercii care formează mătreața pe scalp.


Creează un amestec din părți egale de apă și oțet de mere și pulverizează pe păr după șamponare. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute înainte de clătire. Repetă acest procedeu de 2 ori pe săptămână pentru o viață fără mătreață.

Avocado pentru ten uscat sau gras


Avocado este adesea cumpărat pentru o masă delicioasă, dar el poate avea și o altă utilizare.

Atunci când uiți în dulap un avocado, poți încerca să faci o mască de față din el pentru a-ți trata pielea uscată sau grasă:

  • când combini piure de avocado cu ovaz, poți crea o mască ideală pentru pielea USCATĂ.
  • când combini piure de avocado cu suc de lămâie, poți crea o mască facială pentru tenul GRAS.

Tratează-ți pielea exact pentru nevoile ei specifice.
Lasa masca să acționeze timp de 20 de minute înainte de a clăti bine.

Castraveți pentru cearcăne


Cu toții am văzut acele imagini cu femei relaxându-se la spa cu castraveți pe ochi. Dar nu este doar pentru aparențe, castraveții pot ajuta la tratarea cearcănelor pe care mulți dintre noi ne chinuim să le ascundem.

Pur și simplu taie un castravete proaspăt și rece și pune feliile pe ochi timp de aproximativ 10 minute. Clătește ușor sau șterge zona cu apă după aceea.

Castravetele are atât beneficii de iluminare a pielii, cât și astringente, așa că nu este de mirare că funcționează ca un farmec.

Bicarbonat de sodiu ca șampon uscat


Dacă ești un fan al șamponului uscat, probabil că te-ai confruntat cu aceeași problemă de care dau mulți, terminarea lui exact atunci când ai cea mai mare nevoie de el. Poate fi frustrant atunci când nu ai timp să faci duș.

Data viitoare când ți se întâmplă asta, mergi la bucătărie.
Pur și simplu ia niște bicarbonat de sodiu și presară ușor pe rădăcini, periază pentru a se dispersa sau încearcă să întinzi cu o pensulă curată de machiaj pentru pudră pentru o aplicare mai precisă.

Bicarbonatul de sodiu nu numai că va remedia aspectul părului gras, ci și va masca și va absorbi orice miros pe care l-ar putea avea părul tău.

Dacă ai părul închis la culoare, încearcă să amesteci cu puțină pudră de cacao pentru o opțiune de șampon uscat mai închis, care se va ascunde bine în părul tău.

Sursă: forkly
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod