6 semne că ai o infecție la urechi și cum să o previi

Infecțiile urechii sunt în mare parte asociate cu copiii, dar, în realitate, afectează 20% dintre adulți.
Este absolut normal, deoarece adulții pot fi victimele bacteriilor și virusurilor la fel ca și copiii. Se pare că persoanele cu sistemul imunitar slăbit și cu inflamație a urechilor sunt cele care ar trebui să fie mult mai atente.

Concluzia este că infecțiile urechii sunt foarte neplăcute și ar trebui să le poți recunoaște imediat pentru a le trata rapid.

  • 6 semne că ai o infecție la urechi și cum să o previi


Mâncărime


Poate începe cu mâncărimi ușoare pe canalul interior al urechii și poate deveni mai severă pe măsură ce infecția rămâne netratată.

Roșeață pe interiorul și pe exteriorul urechii


Poate începe cu o oarecare roșeață pe canalul urechii interne. Dar, dacă progresează, roșeața poate deveni mai vizibilă nu numai pe interior, ci și pe exteriorul urechii.

Disconfort sau durere


La început, s-ar putea simți o durere generală la ureche, mai ales după ce tragi de lobul urechii sau împingi tragusul urechii. După un timp, s-ar putea să începi să simți că urechea ta este plină de ceva.
În cazurile mai severe, durerea se transferă la față, pe gât sau pe partea laterală a capului.

Drenarea lichidului inodor


Ca și în cazul celorlalte simptome, lichidul inodor poate fi foarte mic la început, dar pe măsură ce infecția continuă să evolueze, poate să înceapă să devină excesiv.

Auzul înfundat sau sunete


Este posibil ca acest simptom să nu existe în cazurile ușoare, dar în cazurile mai grave, auzul poate fi afectat. S-ar putea să simți că nu poți auzi lucrurile la fel de bine ca înainte sau poți simți un sunet continuu adânc în urechea ta.

Ganglioni limfatici ai gâtului umflați


Dacă infecția este lăsată netratată, poate duce la umflarea vizibilă a ganglionilor limfatici. Acest lucru poate determina febră, deoarece întregul canal al urechii este probabil complet blocat.


  • Cum să previi o infecție a urechii


Nu folosi bețișoare de urechi sau obiecte străine


Bețișoarele de urechi pot curăța pereții urechilor, dar împing și mai adânc ceara. Dacă observi că folosirea lor îți provoacă disconfort, ar trebui să încetezi cu totul să le folosești.

De asemenea, evită să folosești obiecte străine, cum ar fi chei sau agrafe de păr sau de birou, deoarece acestea pot provoca zgârieturi. La fel, pot împinge ceara mai adânc și pot irita pielea.

Folosește o cască de înot sau dopuri pentru urechi


Unii oameni sunt mai susceptibili la infecții ale urechii și, de aceea, poate ar trebui să iei unele măsuri de prevenție dacă ești unul dintre ei.

Poți începe prin a purta o cască de înot pentru a preveni intrarea apei în urechi. De asemenea, poate vrei să încerci să îți pui dopuri în urechi dacă îți este confortabil.


Menține-ți urechile uscate folosind un uscător


După ce ieși din apă, asigură-te că îți usuci urechile cât mai mult posibil, înclinând capul și curâțându-le cu un prosop. Înclinand capul și trăgând lobul urechii în direcții diferite, vei reuși să scoți apa din urechi.

Dacă încă simți că mai ai apă în urechi după ce ai ajuns acasă, poți folosi un uscător. Asigură-te că îl folosești la viteză mică și la temperatură mică.


! De menționat este faptul că articolul vine în ajutor pentru a conștientiza simptomele unei infecții a urechii și de a prezenta câteva modalități prin care poți preveni apariția acestora. Cu toate acestea, orice problemă medicală trebuie discutată întotdeauna cu un medic.


Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod