6 mituri despre sarcină pe care nu ar trebui să le mai crezi

Sarcina nu este doar una dintre perioadele prețioase ale vieții, ci și un subiect al numeroaselor povești din bătrâni.
Probabil că fiecare gravidă a auzit ceva legat de presupunerea că sexul viitorului ei copil poate fi prezis de preferințele ei alimentare sau de ziua concepției. În realitate, majoritatea acestor presupuneri sunt doar mituri în care mulți oameni încă mai cred.

  • 6 mituri despre sarcină pe care oamenii nu ar trebui să le mai creadă


Femeile însărcinate ar trebui să mănânce pentru doi


Această frază a fost auzită probabil de toate femeile însărcinate. Dar, adevărul este că o femeie nu are nevoie să mănânce pentru doi în timpul sarcinii.

În timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină,o femeie ar trebuie să mănânce 300 e calorii ( echivalent cu o felie de pâine și o lingură de arahide) mai mult decât de obicei, iar acest lucru este suficient pentru dezvoltarea deplină a fătului.
Creșterea aportului caloric nu va duce decât la o creștere bruscă a greutății corporale care, la rândul său, afectează negativ sarcina și nașterea în general.

Vopsirea părului poate fi periculoasă


Unele femei încă mai cred că vopsirea părului poate permite substanțelor chimice dăunătoare să pătrundă în corp și să dăuneze fătului. Dar, această presupunere nu a fost dovedită științific.

De fapt, utilizarea coloranților la fiecare două-trei luni nu este asociată cu niciun risc. Substanțele chimice din produsele de păr de calitate nu sunt absorbite de organism prin scalp și nu intră în placentă.

Poftele femeii definesc sexul copilului


Un alt mit referitor la sexul copilului este despre preferințele alimentare ale viitoarei mame. Unii oameni cred că atunci când o gravidă are poftă de alimente sărate, ea așteaptă un băiat, iar când are poftă de alimente dulci, copilul este o fată.


Desigur, este doar o vorbă din bătrâni, deoarece preferințele alimentare ale unei femei însărcinate nu pot prezice sexul copilului.

Femeile au capul în nori în timpul sarcinii


Există un mit care nu mai este amuzant, ci mai degrabă umilitor. "Creierul de gravidă" este un mit care presupune că sarcina face o viitoare mamă să fie cu capul în nori. Desigur, există tendința ca femeile însărcinate să devină mai distrase și mai puțin capabile să se concentreze, dar nu există niciun motiv psihologic pentru asta.

Cert este că sarcina este o experiență stresantă și incitantă în același timp, care necesită multă atenție, așa că femeile nu se pot concentra asupra altor lucruri care nu sunt atât de importante.


Poți să alegi sexul viitorul tău copil planificându-ți sarcina cu ajutorul unui calendar


Nașterea unii băiat sau a unei fete în funcție de zodia concepției este unul dintre cele mai vechi mituri despre sarcină.

Există coincidențe, dar acest lucru nu este surprinzător, deoarece există două sexe și, prin urmare, capacitatea de a prezice viitorul gen al copilului este exact de 50%.

Femeile însărcinate nu ar trebui să facă exerciții fizice


Există un mit conform căruia femeile însărcinare nu ar trebui să se antreneze fizic. Evident, din punct de vedere istoric era important ca o femeie să nu taie lemne sau să lucreze ore în șir pe câmp, dar în zilele noastre, majoritatea oamenilor își petrec timpul stând jos.


Activitatea fizică moderată ajută atât femeia, cât și copilul încă nenăscut. Nu este vorba doar de plimbarea în parc, ci de dans, înot sau curățenie, dacă asta își dorește femeia în acel moment.

Activitatea fizică este una dintre modalitățile de a-ți îmbunătăți bunăstarea psihologică și fizică.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod