Vopsit acasă: 5 metode să te vopseşti sexy cu 20 de lei

Ţi-ar plăcea să-ţi vopseşti şi tu părul precum Rachel Bilson? Frumuşica actriţă adoră "stilul ombre", adică şuviţele de păr nuanţate în degrade, de la rădăcină spre vârfuri. Orice femeie îşi doreşte o podoabă capilară vopsită superb, însă mersul la salon înseamnă pentru multe dintre noi o investiţie prea mare.
Ţi-ar plăcea să-ţi vopseşti şi tu părul precum Rachel Bilson? Frumuşica actriţă adoră "stilul ombre", adică şuviţele de păr nuanţate în degrade, de la rădăcină spre vârfuri. Orice femeie îşi doreşte o podoabă capilară vopsită superb, însă mersul la salon înseamnă pentru multe dintre noi o investiţie prea mare. Află că te poţi vopsi şi acasă fără să cheltuieşti o avere.

Iată 5 stiluri trendy în care te poţi vopsi, inspirate de la vedete! Nu vei cheltui mai mult de 20 de lei!


Ombre: două propuneri chic

De ce ai nevoie: o vopsea de păr şi un decolorant

Stilul ombre se referă la o culoare de păr în degrade. Astfel că vârfurile părului pot avea o nuanţă mai deschisă sau mai închisă, comparativ cu rădăcinile.

Brunetelor şi şatenelor le este recomandat să încerce stilul ombre cu vârfurile mai deschise decât rădăcinile.
Rachel Bilson (foto, stânga) este şatenă şi a optat pentru şuviţe în nuanţă de blond. Dacă eşti brunetă îţi poţi deschide vârfurile cu nuanţe calde de ciocolatiu şi caramel.

Blondelor, în schimb, le este recomandat să opteze pentru vârfuri mai închise la culoare, în nuanţe atrăgătoare de miere, nisipiu sau hazel.



Cum te vopseşti: stilul ombre nu are o regulă clară de vopsire, fiind un stil creativ, care te lasă să improvizezi.

  • Poţi merge pe stilul lui Rachel Bilson şi să-ţi nuanţezi în culoarea dorită foarte multe suviţe, începând cu secţiunile de dedesubt şi terminând cu câteva suviţe rebele de la suprafaţă. În cazul ei nuanţele deschise pornesc din zona superioară, aproape de creştet.

  • Poţi adopta însă şi stilul actriţei Shanea Grimes, un stil mai subtil. Actriţa a preferat să nuanţeze secţiuni groase de păr, nu suviţe, dar rezultatul este la fel de şic.
    Acest stil ţi se potriveşte mai ales dacă ai părul foarte lung.


Fresh: şuviţe care te întineresc


De ce ai nevoie: o vopsea de păr mai deschisă cu un ton sau două decât nuanţa ta.

Te întrebi cum de arată Jennifer Lopez atât de bine la vârsta ei? Deşi a trecut de 40, arată tot ca la 30 de ani! Ok, pe lângă tratamentele costisitoare, diva ştie şi faptul că faţa trebuie încadrată de şuviţe mai deschise, dacă vrei să-ţi luminezi chipul şi să pari mai tânără.

Cum te vopseşti: fă-ţi o cărare pe mijloc şi alege suviţe de păr de la suprafaţă, în special din faţă. Fii atentă când secţionezi şuviţele, astfel încât ele să fie simetrice. Urmează modelul adoptat de J-Lo, aşa cum vezi în imagine.



Rebel: rădăcini nevopsite


Nuanţa deschisă cu rădăcinile aparent nevopsite este în tendinţe şi îţi conferă un aspect rebel.

De ce ai nevoie: o vopsea cu cel puţin 3 tonuri mai deschisă şi, eventual, un decolorant, folosit în prealabil (interesează-te care este puterea vopselei de deschidere a nuanţei părului tău)

Cum te vopseşti: separă părul în secţiuni şi aplică vopseaua pe fiecare secţiune, ignorând însă rădăcinile şi câteva suviţe de dedesubt, aşa cum se întâmplă şi în cazul stilului adoptat de Jessica Alba.

 

 
Elegant: şuviţe iluminatoare

De ce ai nevoie: două vopsele de păr, una mai deschisă cu un ton decât nuanţa ta, alta mai deschisă cu două tonuri.

Jennifer Aniston a fost mereu adepta şuviţelor subţiri, colorate într-o nuanţă puţin mai deschisă decât restul părului.

Multitudinea de şuviţe conferă eleganţă oricărei coafuri.

Cum te vopseşti: prinde părul din faţă şi pe cel din creştet cu un cleşte. Părul rămas, împarte-l în şuviţe şi vopseşte fiecare şuviţă într-o nuanţă mai deschisă. Mai apoi, desfă şi restul părului, pe care îl vei nuanţa tot la fel, şuviţă cu şuviţă.

La final, fă-ţi o cărare pe mijloc, alege câteva şuviţe simetrice foarte subţiri, pe care le vei colora cu vopseaua care e cu două tonuri mai deschisă. 

 

Cum realizezi vopsirea acasă, cheltuind maxim 20 de lei? Iată câteva oferte avantajoase la vopsele de păr şi decolorant:


  • Vopsea de păr Delia Cosmetics, 7,99 RON
  • Vopsea Londa Color Naturals, 7.75 RON
  • Vopsea de păr Loncolor, 9.8 RON
  • Vopsea de păr Kallos, 8 lei
  • Vopsea de păr Prestige, 11 RON
  • Vopsea de păr Garnier Color&Shine, 12.99 RON
  • Palette Permanent Natural Colors, 10.99 RON
  • Vopsea de păr Wellaton 13 RON

  • Decolorant Delia Cosmetics 7,99 RON
  • Pudra decolorare Farmec 9.1 RON
  • Pudra decoloranta Kallos 11,46 RON.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 31 Dec 2011, 01:22
    folii cu arici pentru suvitarea parului

    Dragelor, pentru vopsirea parului in suvite am descoperit niste folii cu arici cu ajutorul carora ma pot face suvite acasa, pentru ca nu aluneca de pe firul de par in comparatie cu foliile de aluminiu. Ele se prind pe firul de par cu 'arici' si sunt de mai multe lungimi. Eu mi-am luat unele de 25 de cm pentru ca am parul lung. Sunt super! Practic nici nu mai ai nevoie de ajutor! Vi le recomand cu incredere!

    5
    0

  • mp pe 4 Oct 2011, 17:08
    cum sa pastrzi suvitele ?

    Dupa ce ai facut suvitele cum faci la urmatoarea vopsire?cum se poate realiza un astfel de look daca ai radacini albe?

    11
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod