Un ten stralucitor la orice varsta

Cat de minunat este zambetul pe o fata cu pielea fina si hidratata! Pentru ca tenul sanatos este accesoriul care se poarta la orice varsta. Pe langa frumusetea ce razbate din interior, acesta are nevoie de ingrijiri speciale.
Cat de minunat este zambetul pe o fata cu pielea fina si hidratata! Pentru ca tenul sanatos este accesoriul care se poarta la orice varsta. Pe langa frumusetea ce razbate din interior, acesta are nevoie de ingrijiri speciale. Iar mastile si lotiunile naturale preparate chiar de noi ne vor asigura o piele stralucitoare.

Lotiune tonica - amesteca 50 g alcool cu 4 linguri decoct de nalba, laptuca, verbina, petale de trandafir si musetel. Adauga 5 linguri suc de castraveti si o jumatate de lamaie.


Lotiune de albastrele pentru calmarea ochilor iritati si tonificarea tesuturilor acestora - se face un decoct din 50 g petale de albastrele la 500 g de apa. Aceasta se poate intrebuinta in doua feluri: comprese caldute pe ochi sau spalarea ochilor cu un tampon de vata inmuiat in lotiune.

Lotiune tonica pentru tenurile sensibile - decoct din 10 g musetel, 10 g nalba, 10 g tei la 1 litru de apa. La sfarsit se adauga 100 g alcool si 2 g acid salicilic.

Lotiune calmanta pentru ochi - decoct din 20 g musetel la 1 litru de apa.


Lotiune decongestionanta - se amesteca 10 g alcool cu 50 g decoct de rozmarin, 1 lingurita lotiune preparata din radacina de crin si 50 g decoct de nalba.

Lotiune astrigenta pentru tenuri grase cu pori dilatati - decoct din 30 g hamei la 1 litru de apa.

Lotiune de petale de trandafir - se lasa la macerat, la soare, timp de 15 zile, 50 g petale de trandafiri rosii in 500 g de otet de vin. Se adauga 500 g de apa distilata.

Lotiune pentru cresterea genelor - se amesteca 100 g de infuzie de ceai cu 1 g sulfat de chinina sau o lingurita rom cu 3 lingurite ulei de ricin.


Masca pentru ten uscat - se freaca un galbenus de ou cu 1 lingura de malai si o jumatate de lingurita de miere de albine.

Masca emolienta pentru ten uscat - se amesteca morcovi rasi cu caimac de lapte.

Masca de sezon pentru ten uscat - se amesteca struguri albi cu smantana proaspata.

Masca pentru ten gras si pori dilatati - se amesteca un albus de ou batut spuma cu 1-2 lingurite de zeama de lamaie

Masca scandinava - dupa ce a trecut sezonul fructelor proaspete, putem aplica masti de fructe uscate.
Se taie feliute subtiri de prune, caise si piersici uscate si se introduc in apa fierbinte. Cand s-au muiat, se face un pireu care se aplica pe fata.

Crema nutritiva pe baza de crini - se amesteca 20 g suc de radacina de crini, 20 g miere cu 10 g ceara de albine calda si se aplica pe fata zilnic, timp de 30 de minute.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elissa pe 2 Iun 2011, 19:33
    Pentru Dna Serban Doriana

    Stimata Doamna, Va inteleg disperarea in legatura cu Demodexul. De cateva luni ma confrunt si eu cu acest parazit. Am vazut ca postarea Dvs are deja trei ani dar poate daca ati aflat ceva intre timp v-as ruga sa imi spuneti si mie despre ce este vorba fiindca nu stiu cum sa scap de el. Mi-am uscat fata cu sapunuri si creme si am capatat si o rozacee dar nu scap de parazit. Va multumesc foarte mult.

    0
    0

  • BITA pe 25 Oct 2010, 12:30
    PORI

    AM UN TEN CU ACNEE SI PORI DILATATI CUM POT SCAPA DE ELE PE CALE NATURALA?

    0
    0

  • gabi pe 17 Feb 2009, 16:55
    despre ten

    ce pot face pentru a scapa de asa numitele puncte de grasime,nu am multe insa dupa un timp de la vindecarea unuia apare un altul si tot asa se repeta,in general pe barbie,langa nas sau frunte.

    3
    0

  • alex88 pe 19 Oct 2008, 23:50
    pori

    am foarte multi pori. am incercat toate remediile dar degeaba. ajutatima va rog

    0
    0

  • Bettina pe 19 Sep 2008, 19:41
    Unguent Fluocinolon

    Poate e tarziu raspunsul..Dar ai putea sa incerci cu incredere unguentul fluocinolon sau neopreol.Personal m-am tratat de aceeasi boala

    0
    1

  • Serban Doriana pe 15 Apr 2008, 12:12
    Tratament pentru ten sensibil si iritat

    Imi doresc din toata inima sa ma ajutati.... De 4 luni am fost diagnosticata cu Demodex folliculorum la nivelul fetei. Am urmat nenumarate tratamente, bazate pe multe creme care contineau sulf si metronidazol. Acum, de curand, am fost la un alt dermatolog si mi-a zis ca ar fi vorba de Dermatita. Ca este Demodex sau Dermatita, tenul meu care altadata arata stralucitor si curat, acum si-a pierdut din elasticitate, de la toate cremele folosite.... Au inceput sa apara si ridurile fine, pe langa bubitele care astazi sunt, peste 3 zile dispar, ca apoi sa reapara... Va rog din suflet, daca cineva imi poate recomanda o crema de fata, care sa nu imi faca rau, sau sa imi spuna cum scap de Dermatita sau Demodex f. Va multumesc pentru ceea ce faceti, pentru noi, femeile.

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod