Tratam ridurile sau le prevenim?

Este evident ca intre tratare si prevenire, o alegem pe cea din urma. Dar cand vine vorba de riduri, putem vorbi de prevenire?
Este evident ca intre tratare si prevenire, o alegem pe cea din urma. Dar cand vine vorba de riduri, putem vorbi de prevenire?

Bineinteles ca ridurile si imbatranirea nu pot fi "prevenite", dar intr-o oarecare masura, putem vorbi de prevenirea imbatranirii premature, a imbatranirii "urate" si inainte de vreme.

Pielea este cel mai mare organ al nostru, fiind primul scut de aparare impotriva factorilor nocivi din mediu.

Dar cand expunerea la factorii nocivi este indelungata si agresiva, pielea are extrem de mult de suferit, iar asta se vede mult inainte de vreme.


Prevenire


Lupta impotriva ridurilor incepe cu mult inaintea aparitiei lor. Iar cel mai simplu mod de a lupta impotriva lor este evitarea principalilor factori care le accelereaza aparitia: fumatul si razele ultraviolete.

Fara tigari!

"Evitarea fumatului, inclusiv a celui pasiv, previne formarea ridurilor, ingalbenirea pielii, aparitia anumitor tipuri de cancer de piele si degradarea colagenului cutanat", aflam de la Andra Cristea, medic dermatolog.

Fumatul impiedica oxigenarea corecta a pielii, ceea ce are ca efect acumularea toxinelor la nivelul tegumentului, dar si regenerarea mai greoaie a pielii.


Fara prea mult soare!


"Este bine sa ne protejam pielea pe cat posibil impotriva razelor solare atat prin imbracaminte, cat si prin creme fotoprotectoare la nivelul zonelor neprotejate: fata, decolteu, maini. Ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru ca un soare puternic forteaza ochii si duce la aparitia "labei de gasca" in coltul ochilor", declara Dr. Andra Cristea.

"Manifestarile imbatranirii provocate de expunerea la razele UVA sunt de doua tipuri: unele sunt imediate si temporare, apar ca urmare a deshidratarii si dispar daca  aplicam imediat pe piele produse hidratante; altele apar mai tarziu si constau in ingrosarea pielii in anumite zone, scaderea elasticitatii si pierderea fermitatii pielii", potrivit medicului Bruno Massa, autorul cartii "Secretele unui ten mereu tanar".

O manifestare ce nu trebuie neglijata este aparitia pigmentatiei neuniforme pe fata si la nivelul articulatiilor.
Efectele nocive ale razelor ultraviolete depind foarte mult de durata, ora si gradualitatea expunerii la soare, de fototip (capacitatea organismului de a produce melanina) si de tipul de protectie utilizat.

Ingrijire speciala pentru pielea din jurul ochilor

Hidrateaza-ti pielea din jurul ochilor cu ajutorul unei creme speciale pentru aceasta zona. Foloseste o crema de ochi bogata care va hrani intens pielea uscata pentru a preveni aparitia liniilor fine de expresie si a ridurilor, precum pentru a le estompa pe cele deja existente.

"Crema de ochi se intinde prin miscari circulare ale degetului inelar, in sensul acelor de ceasornic, incepand din coltul extern al ochiului si continuand prin estomparea usoara a cremei in jurul zonei externe a ochiului, astfel incat pielea sa nu fie intinsa peste masura",  ne sfatuieste Serena Goldenbaum, beauty coach, Olay brand ambassador.

Tratare


"Tratarea" nu este un termen chiar potrivit pentru riduri, tocmai pentru ca nu exista un tratament universal valabil care sa ne scape de ele... cel putin nu inca.
Cremele si produsele antirid de ingrijire a tenului sunt tot mai multe si tot mai promovate. Dar chiar isi fac treaba si ne elimina ridurile?

Din pacate, oricat de frumoase sunt promisiunile din reclame, aceste produse au abilitati limitate. Estompeaza ridurile, intr-o oarecare masura, dar numai pentru o perioada relativ scurta de timp.

Printre substantele active continute, cele mai des folosite sunt hidroxiacizii. Acestia sunt acizi naturali, extrasi mai ales din fructe, care au un efect de exfoliere superficiala. Sursele unor hidroxiacizi sunt merele, ciresele - acidul maleic, laptele fermentat, ananasul, afinele - acidul lactic, strugurii - acidul tartric.

Acidul glicolic este cel mai cunoscut si utilizat hidroxiacid, fiind indicat pielii imbatranite, predispusa hiperkeratinizarii si lipsita de elasticitate.

De asemenea, cremele antirid pot fi imbogatite cu antioxidanti care intensifica productia de colagen, compusul care ofera elasticitate pielii.
Coenzima Q10 este o astfel de substanta, care este produsa in mod normal in organism, dar a carei productie scade semnificativ dupa varsta de 30 de ani.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • SorinS pe 8 Mar 2010, 19:19
    Cosmetice BIO

    • Produsele BIO sunt acele produse care sunt obtinute doar din extractele plantelor crescute pe pamanturi netratate chimic si din seminte nemodificate genetic. In plus la produsul finit nu se adauga conservanti chimici, nu se adauga coloranti si nu se adauga parfumuri sintetice sau obtinute din petrol sau derivate (doar cele din uleiuri esentiale). http://www.life-care.yolasite.com • Produsele BIO obtin intotdeauna cele mai mari calificative calitative ( OKO Test sau alte publicatii germane independente de testare comparativa a calitatii produselor de pe o piata), pentru efectele pe care le creaza (normalizarea tipului de ten, regenerarea pielii, protejarea epidermei, lipsa de agresivitate fata de piele - speciale pentru persoanele alergice, etc). • Produsele Bio sunt produse ce au aparut initial pentru persoanele alergice si persoanele cu pielea sensibila. Apoi, datorita efectelor spectaculoase, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa foloseasca aceste produse. Nu pentru ca aveau o problema cu tenul (al lor sau copiilor) ci pentru ca vroiau sa elimine riscul de a deveni persoane cu astfel de probleme: alergii, sensibilitati ale pielii sau chiar cancer de piele sau pulmonar explicatia simpla se gaseste in folosirea derivatelor din petrol utilizate in produsele non-bio si nedescompunerea acestora in mod natural, fiind astfel inhalate sau ramanand o perioada lunga in contact cu pielea).

    0
    0

  • gabriel pe 5 Mar 2010, 10:40
    cosmetice de lux

    COSMETICE DE LUXcream antiride jour clarins 50 ml pret 25 ron serum renew corp clarins 100 ml pret 25 ron serum lift botanical clarins 30 ml pret 25 ron shave easy oil masline clarins 30 ml 15 ron fatique fighters aftershave clarins 50 ml pret 15 ron masca raifermisant multi regenerate 50 ml clarins pret 25 ron0767121594 CAPTURE TOTALE MULTI PERFECTION CREAM DIOR 30 ML PRET 100RON !!! tin sa precizez ca produsele sunt originale , in garantie , sigilate fara nici o mica urma de indoiala ,

    0
    0

  • DAN ANDREI pe 4 Mar 2010, 21:14
    Tratamentul universal valabil antirid EXISTA, trebuie sa-l cunoasti !

    • Pielea este cel mai mare organ al corpului şi constituie aproximativ 15% din greutatea totală a acestuia. • Pielea este compusa din 3 straturi - epiderma, derma si ţesutul subcutanat. • dermisul, reprezintă 90% din piele şi 75% din dermis este din COLLAGEN Cu toate acestea, de la vârsta de aproape 25 de ani cantitatea de colagen produsa de corpul nostru se reduce la o rată de : 1-1,5% pe an. Acest lucru înseamnă că la vârsta de 45 de ani avem aproximativ 75% din colagenul necesar în organism pentru o sanatate optima. -Saloanele de frumusete se vor preocupa de cresterea colagenului din dermis cu implicatii in diminuarea ridurilor,celulitei,coajei de portocala,etc. -Articulatiile,scheletul osos vor intra in atentia medicilor de specialitate pentru a fi intretinute si ameliorate, consecinta a reducerii continutului de colagen din organism. - Odata cu reducerea cantitatii de colagen în ţesuturi, acestea se deterioreaza şi fac mai dificil transportul de toxine din celule spre sistemul limfatic. Este de asemenea, împiedicata circulaţia de nutriţie şi hidratare care are un efect dăunător asupra sănătăţii şi, prin urmare, aspectului pielii şi a altor celule. Când ţesuturile,sistemul muscular si organismul in general are un deficit ridicat de colagen, trecerea toxinelor spre sistemul limfatic este mai dificilă, singura alternativa fiind impachetarea toxinelor intr-un plic de grasime. Aceasta se manifestă prin aparitia celulitei,atit la femei cit şi la bărbaţi, în general, supraponderalii. Pentru că în organism este grăsime, este folosita ca o protecţie si asta nu inseamna că persoana este supraponderala pentru a justifica celulita. De fapt,toti oamenii sunt expusi la fel de mult la riscul de a avea celulita si de a fi supraponderali. Aici, intervine colagenul-supliment alimentar- care recompilează ţesutul, prin urmare, permite circulatia toxinelor şi grăsimii, in vederea eliminarii reziduurilor,si are rol serios de nutriţie şi hidratare a celulelor –deci o stare generala de sanatate buna.In urma cercetarilor si documentarilor facute,putem concluziona efectele COLAGENULUI: - îmbunătăţirea condiţiei şi texturii pielii. - Hidratarea pielii - Reducerea severa a liniilor şi ridurilor - Regenereaza prostata si creste potenta sexuala - Îmbunătăţirea condiţiei părului - Reduce celulita in general, da sănătate ţesutului muscular -reducerea treptată a ţesutului adipos, -poliartrita reomatoida, reducerea riscului de accident vascular, Dincolo de aceste îmbunătăţiri estetice există, de asemenea, o îmbunătăţire a bunăstării generale a articulaţiilor şi cartilajele de colagen. Pentru mai multe informatii www.centrofarm.ro/Forum/Produse naturale, telefon 0770492583 100% PUR COLAGEN Capsule-Supliment alimentar obtinut de firma ENCORE COLLAGEN din stern de pui de 6-8 saptamini, acum ete aprobat de Ministerul Sanatatii ( NOTIFICAT) si in Romania.

    0
    0

  • FLO pe 4 Mar 2010, 18:53
    Ce ziceti despre elixirul tineretii Resveratrol....

    Resveratrolul se pare ca ca este nr. 1 ....

    0
    0

  • mocanu marilena pe 4 Mar 2010, 10:09
    tenul si ridurile

    f util articolul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod