Produsele cosmetice, testate cu piele umană produsă de o imprimantă 3D

O renumită companie de produse cosmetice s-a asociat cu o firmă specializată în biotehnologie, Organovo, pentru a utiliza în etapa de testare a produselor sale fragmente de piele umană care vor fi produse cu ajutorul unei imprimante 3D, informează BBC, citat de Mediafax.

Numele start up-ului Organovo a apărut deja în presa internaţională după ce a anunţat recent că poate să obţină un ficat uman în laborator, cu ajutorul unei imprimante 3D. Aceasta va fi însă prima sa colaborare din domeniul industriei cosmetice şi va fi realizată în parteneriat cu grupul L'Oréal.

L'Oréal cultivă în prezent fragmente de piele umană, pe baza unor ţesuturi donate de pacienţii care suportă operaţii estetice. Grupul francez produce peste 100.000 de mostre de piele umană (cu suprafeţe de 0,5 centimetri pătraţi) în fiecare an, grupate în nouă varietăţi de toate vârstele şi rasele.

Într-un comunicat de presă, în care a explicat avantajele oferite de pielea umană obţinută prin printare 3D, grupul L'Oréal a declarat: "Parteneriatul nostru aduce nu doar un plus de noutate în domeniul metodelor in vitro de evaluare a siguranţei şi performanţei produselor cosmetice, ci şi un plus de potenţial, pentru că domeniul tehnologiei şi al cercetării este nelimitat".

Grupul cosmetic nu a precizat data la care aceste mostre de piele umană vor fi disponibile, limitându-se să spună că proiectul se află "într-un stadiu incipient de cercetare".

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gina pe 9 Iun 2015, 02:49
    misto....imi place

    super tare...sa vedem cand apare si la noi :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod