pete maronii

Pete maronii pe piele. 7 cauze neașteptate



Neîndepărtarea tratamentelor faciale de noapte

Dacă mergi la dermatolog și te plângi de petele maronii, e posibil ca acesta să-ți sugereze ultilizarea produselor pentru tratament nocturn. Unele produse, în special cele acide, au potențialul de a curăța petele, dar, de asemenea, pot irita pielea, provocând pete maronii. Astfel, nu rezolvi nimic.

Dacă acidul din tratamentul de noapte are potenialul de a irita pielea, nu uita să îl îndepărtezi spălându-ți fața dimineața și apoi aplicând protecție solară.


Combinația de lămâie și soare

Există multe remedii naturale la domiciliu, care includ lămâile pentru curățarea petelor maronii de pe piele. Dar, ceea ce oamenii uită este că sucul de lămâie, atunci când este combinat cu radiația solară, poate cauza pete întunecate sau le poate agrava. Aceasta se numește fotodermatită și este cauzată de substanțe precum furanocumarine și psoraleni atunci când aceastea intră în contact cu lumina soarelui.

Pentru a evita acest lucru, curăță întotdeauna bine sucul de lâmâie de pe piele.


Exces de hidrochinonă și acid retinoic  

Există câteva produse de înfrumusețare care conțin hidrochinonă și acid retinoic, destinate tratamentului pentru petele maronii. Problema este că folosirea lor pentru prea mult timp și în concentrații ridicate poate agrava problemele pielii în loc să le rezolve.

Cu toate acestea, consultă întotdeauna un dermatolog pentru a înțelege cum să utilizezi corect aceste produse.

Sarcina

Modificările hormonale din timpul sarcinii sunt perfect normale și naturale.
Acestea pot provoca ceva numit cloasma sau masca gravidică. Din fericire, aceste pete maronii tind să se estompeze odată cu finalul sarcinii.

Pentru a preveni agravarea, poartă întotdeauna protecție solară.

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod