Peeling chimic. Toamna este momentul potrivit pentru acest procedeu

Nu mai ştii cum să scapi de ridurile fine, de acnee, de pete sau de semnele inestetice lăsate de acnee? Cremele şi tratamentele pe care le-ai încercat de-a lungul anilor nu dau rezultate?

Atunci este momentul să încerci un peeling chimic. Însă, înainte de a recurge la acest tratament este recomandat să ştii ce este un peelig, cum îţi afectează tenul, dar şi ce fel de peeling ţi se potriveşte.

Ce este?


Peelingul chimic presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice. Practic, un medic specializat îţi aplică pe faţă o substanţă chimică care înlătură celulele moarte de la suprafaţa pielii. Astfel, le permite celulelor să se regenereze. Pentru rezultate vizibile ai nevoie de patru-cinci şedinţe pe parcursul a două-trei luni.



Cu ajutorul acestui procedeu scapi de ridurile fine de expresie de sub ochi şi din zona gurii, petele cauzate de expunerea prelungită la soare, leziunile şi cicatricile cauzate de un ten cu tendinţă acneică, petele pigmentare.

Când se face?


Cea mai bună perioadă în care îţi poţi face un peeling chimic este toamna sau primăvară, când soarele îşi pierde din intensitate. Motivul este unul foarte simplu. În urma acestui procedeu pielea este foarte sensibilă la razele soarelui. De aceea, este indicat să foloseşti cremă cu protecţie solară şi să te fereşti cât mai mult de soare.
Ba mai mult, doctorii recomandă ca în primele zile după ce ţi-ai făcut un peeling chimic să nu ieşi din casă. De obicei, după o astfel de procedură, pielea se înroşeşte şi se descuamează.  

Tipuri de peelinguri

În funcţie de problemele tenului tău, doctorul îţi poate recomanda unul dintre cele trei tipuri de peeling: superficial, mediu sau profund.

Peelingul superficial este recomandat persoanelor cu piele sensibilă, fiind cel mai blând tip de peeling. Această variantă dă rezultate în tratarea liniilor fine, a petelor de pigment, a cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate.

Peelingul mediu este recomandat pacienţilor cu semne mai profunde, precum cicatricile lăsate de acnee şi petele cafenii.
După o astfel de procedură este indicat să nu se părăsească domiciliul timp de 48 de ore, deoarece pielea este foarte sensibilă.

Un peeling profund se face dacă ai cicatrici, riduri şi leziuni în profunzim. Acest tip de peeling pătrunde în straturile profunde ale pielii, de aceea trebuie realizată exclusiv în săli chirurgicale, cu anestezie locală. Perioada de refacere implică minimum 10 zile de convalescenţă, timp în care este necesară purtarea unui bandaj pe faţă.

În concluzie, un astfel de procedeu necesită consultul unui medic, chiar dacă vorbim de un peeling superficial pe care ţi-l poţi face şi singură acasă.

De asemenea, foarte important este să te fereşti de soare (ideal ar fi să stai cât mai multe zile în casă) şi să nu foloseşti decât creme puternic hidratante. După un peelig chimic, fondul de ten şi pudra nu au ce căuta pe faţa ta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod