masca faciala

Masca facială cu efect antiinflamator și calmant – o poți prepara acasă din două ingrediente naturale

Știi floricelele acelea superbe care cresc pe pajiștile alpine? Ca și gălbenelele, au un efect minunat asupra tenului tău!
Oricata atentie ar acorda ingrijirii tenului, unele femei (si chiar si barbati) se confrunta cu piele inflamata si rosie sau cu eruptii acneice. Din fericire, Rachelle Robinett, fondatoarea platformei holistice Supernatural, are o solutie pe care a prezentat-o in ultimul episod al seriei video Plant-Based, difuzata de Well+Good: o masca pe care o poti prepara singura acasa din ingrediente naturale.

Adepta a tratamentelor cosmetice pe baza de plante, Rachelle trece de la obisnuitele retete pe baza de miere prezentate pe YouTube la un nivel superior, imbogatind compozitia cu doua elemente care fac minuni pentru calmarea tenului inflamat: galbenelele si Arnica, floricica galbena pe care o vezi pe pasunile alpine.

„Galbenelele sunt binecunoscute pentru ca vindeca ranile.
Ajuta la refacerea tesutului epitelial, protejand pielea, glandele si organele care sunt expuse la mediul extern organismului”, explica Rachelle Robinett.

Arnica reprezinta un ingredient cu care poti fi obisnuita daca te confrunti cu dureri. „E o planta fantastica pentru uz local. Efectul ei este generat de doua substante fitochimicale care modifica actiunea celulelor imunitare, ucigand bacteriile si reducand inflamatia”, arata experta. Arnica contribuie, astfel, la atenuarea eruptiilor si a rosetii pielii.

Robinett prezinta in tutorialul video din seria Plant-Based si alte ingrediente pe care le adauga in compozitia mastii cu efect calmant.
In plus, produsul home made mai are un avantaj: „Poti sa o folosesti pe orice zona a corpului”, recomanda ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod