Manichiura franțuzească micro, noul trend minimalist pe care să-l încerci

Anul acesta a fost destul de dificil să ne întreținem manichiura la salon, de aceea tot mai multe femei și-au îndreptat atenția către stiluri și manichiuri simple și frumoase, pe care și le pot face singure acasă.
În locul modelelor complicate pe care le putem obține numai cu ajutorul specialiștilor, în 2020 am adoptat modele minimaliste și interesante, foarte simplu de pus în practică. 

Unul dintre ele, care devine tot mai popular pe zi ce trece, este cel al manichiurii french micro. Este un trend care se pare că le-a cucerit pe influencerițele din industria beauty, fiind cunoscut și ca manichiura micro sau french subțire. Nu doar că este cea mai importantă tendință a acestui sezon, dar se anunță a fi un trend major și în 2021. 

„Manichiura micro este abordarea modernă a manichiurii french clasice.
Principală diferență dintre cele două este grosimea liniei de la vârful unghiilor. Pentru un french micro, vârful este colorat cu o linie cât mai subțire cu putință, care se continuă ușor către lateralele unghiei. Ar trebui realizată pe o bază transparentă sau pe o culoare naturală”, declară pentru whowhatwear.co.uk specialista în nail art Harriet Westmoreland.

Un avantaj major este acela că manichiura french micro este universală: se potrivește oricui, indiferent de forma unghiilor, lungime, dar și pentru orice ocazie.

„Este o alegere atât de populară pentru că este manichiura care avantajează pe oricine.
Când este realizată corect, are capacitatea de a alungi unghiile și de a le pune cât mai bine în evidență”, spune specialista. Deși cel mai bine ar fi să fie realizată de un specialist, în salon, cu puțină răbdare și exercițiu ți-o poți face și singură, acasă.

„Asigură-te că ai suficient timp la dispoziție pentru că este o treabă migăloasă. Fii pregătită să exersezi și să ștergi dacă este necesar și nu uita să pregătești unghiile. Dacă unghiile nu sunt corect pregătite, manichiura nu va arăta la fel de bine”, adaugă experta în nail art.

Cum să-ți faci acasă manichiura french micro

Pregătirea unghiilor este foarte importantă.
Oja trebuie să fie aplicată uniform și neted. Împinge cuticulele cu o ustnsilă specială pentru cuticule, de preferat din lemn. Folosește un buffer fin pentru a netezi suprafața unghiei și a elimina uleiurile și imperfecțiunile.

„Atunci când alegi culoarea de bază, ia în considerare subtonul care se potrivește cel mai bine tonului pielii tale. Folosirea unei baze de culoare nude, naturală, este asemănătoare cu folosirea unei creme colorate hidratante pentru ten. Aplicarea unui strat de bază transparent ascunde imperfecțiunile și netezește suprafața unghiei, fiind pregătită apoi pentru colorarea vârfului”, spune specialista.

„Pentru colorarea vârfului, recomand folosirea unei pensule foarte subțiri, specială pentru trasarea liniilor.
O pensulă veche pentru buze, înmuiată în acetonă, este perfectă pentru a elimina posibilele greșeli. Pune câteva picături de ojă pe o bucată de staniol și înmoaie pensula, în loc să bagi pensula direct în sticla de ojă. În acest fel pensula nu se va încărca cu prea mult produs”, recomandă experta.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod