Ingrijirea tenului: evita greselile frecvente

Sa presupunem ca nu ai ajuns inca la stadiul in care sa iti usuci parul singura in mod profesionist, asa cum se intampla la saloanele de coafura...

Sa presupunem ca nu ai ajuns inca la stadiul in care sa iti usuci parul singura in mod profesionist, asa cum se intampla la saloanele de coafura; nu este nici o problema, ai tot timpul sa exersezi si sa te perfectionezi. Pe de alta parte insa, esti experta in ceea ce priveste ingrijirea fetei. Oare chiar asa sa fie? Exista posibilitatea sa faci o serie de greseli, chiar daca esti convinsa ca procedezi "ca la carte".

Spre exemplu, multe femei evita contactul fetei cu apa, ele preferand sa isi umezeasca degetele cu lotiune sau gel demachiant. Insa nu este bine sa procedezi astfel: toate produsele cosmetice de acest tip au fost concepute pentru a reactiona optim in raport cu apa. Aceasta din urma curata pielea la suprafata, in timp ce demachiantul in sine desavarseste procesul, curatand epiderma in profunzime.

Tocmai de aceea, este bine ca tenul sa fie usor umezit inainte de a-l masa cu discheta imbibata in solutie demachianta.

Tot la capitolul "erori in demachiere", n-ar fi rau sa vorbim putin despre intervalul de timp pe care il aloci acestei activitati. Poate consideri ca, daca treci peste chip o data cu discheta demachianta, este suficient. Gresit: pentru ca procesul de demachiere sa fie bine realizat, ar trebui sa faci acest lucru de sase pana la opt ori. Sansele tale de a avea un ten curatat in profunzime cresc direct proportional.

La polul opus, sa nu cazi in greseala de a-ti imagina ca, daca te demachiezi indelung si de mai multe ori pe zi, tenul tau va arata mai proaspat si mai luminos. Nici vorba, insa, ba dimpotriva. Se pot intampla urmatoarele lucruri: pielea se usuca, apar iritatiile sau eczemele, ori se accentueaza secretia glandelor seboreice, fapt care se va concretiza in astuparea porilor, aspectul uleios al chipului si, nu peste multa vreme, aparitia acneei.

Pentru a preveni aceste situatii nedorite, nu te demachia decat de doua ori pe zi, respectiv dimineata si seara. Daca - sa presupunem - ai fost la sala de fitness in timpul zilei si ai transpirat, multumeste-te sa te clatesti cu apa calduta din abundenta. La sfarsit, poti sa pulverizezi pe chip lotiune tonica.

O alta eroare intalnita relativ frecvent consta in gomajul excesiv, sau prea agresiv, sau amandoua. Din dorinta de a elimina cat mai eficient stratul de celule "moarte" de la suprafata pielii, ai putea fi tentata sa optezi pentru un produs prea puternic fata de necesitatile tenului tau, ori sa te masezi mult prea energic dupa ce l-ai aplicat. Iata doua greseli care, pe termen lung, ar putea avea consecinte dintre cele mai neplacute: hipersensibilizarea tenului si spargerea vaselor de sange sunt numai doua dintre acestea.

Gomajul ar trebui facut o data pe saptamana; daca este vorba despre produse naturale (cum ar fi mastile din legume sau fructe), poti prelungi intervalul, exfoliindu-ti fata numai de doua ori pe luna. Unul dintre cele mai eficiente si non agresive produse de gomaj este cel pe baza de acid glicolic. De asemenea, poti folosi si produse care contin acid acetilsalicilic.

In alta ordine de idei, ar fi de dorit sa nu folosesti niciodata pentru fata produse cosmetice destinate ingrijirii corpului. Fie din graba, fie din nestiinta, unele femei obisnuiesc sa isi curete fata cu sapunul lichid pe care il folosesc altminteri pentru a se spala pe maini. Dar acesta contine elemente care pot fi daunatoare tenului, unde pielea este mult mai sensibila decat in restul corpului. Echilibrul secretiei glandelor sebacee ar putea fi serios perturbat.

Daca ai tenul acneic, foloseste cu incredere lamaia. Efectul ei astringent este recomandabil pentru tenul cu pori dilatati, avand efecte favorabile si in indepartarea punctelor negre si reechilibrand secretia glandelor sebacee. Tot in aceasta situatie, poti recurge la mastile pe baza de castravate. Paseaza feliile de castravete pana cand devin o pasta omogena si aplica masca pe fata. Elementele naturale pe care le contine castravetele vor contribui la ameliorarea vizibila a acneei.

 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia pe 26 Nov 2011, 09:50
    acnee

    buna am si eu o intrebare,nu stiu cum sa mai scap dde cosuri ,am folosit dicerse creme .lotiuni ptr pori de la avon .baton dar degeaba ce ati putea sami recomandati ajutatima va rog :((

    0
    0

  • myha pe 14 Aug 2011, 07:38
    lamaia

    am folosit timp de 4 zile in f iecare seara pentru cosurile de pe fatza lamaie. ma dadeam in fiecare seara si o lasam pana dimineatza pe fatza. dupa 4 zile m-am trezit ca in ocirare dimineatza sa ma spal pe fatza si am simtit ca ma ustura pielea de pe fatza. mi s-a ars fatza de la lamaie.

    1
    0

  • alina pe 30 Aug 2010, 21:58
    celltone

    am o prietena care a folosit celltone in speranta de a scapa de cosuri si pete pe fatza...s-aaa umpluttttttttt....acum urmeaza un tratament de 18 mil

    0
    0

  • daniela pe 23 Iun 2010, 15:53
    crema celltone

    eu personal nu am folosit crema celltone dar o foarte buna prietena a folosit-o.....dupa ce a nascut avea niste cosuri urate de tot , mai avea si ceva urme din adolescenta plus punctele negre ...... a cumparat-o si a inceput sa o foloseasca dupa 3 saptamani fata ei arata altfel punctele negre au disparut,semnele nu prea se vedeau iar cosurile s-au rarit enorm de mult..............dupa 1 an si 8 luni fata ei e curata arata foarte bine si a folosit doua cutii de crema............iar dupa ce le-a terminat cosurile nu au reaparut...............mi-as cupara si eu dar nu ma lasa sotul spune ca arat bine asa si daca primesc coletul isi da seama asa ca nu vreau sa-l supar dar fac eu intr-un fel si tot il iar ........am vazut ca pt prietena mea a fuctionat .....................daca nu il incercati nu aveti de unde sa va dati seama daca e bun ................SUCCES

    0
    0

  • CRISTINA IONELA pe 4 Feb 2010, 13:25
    acneea

    ce sa folosesc spuneti-mi va rog ptr acnee?ma confrunt cu aceasta problema de foarte mult timp,am incercat foarte multe creme si nu au dat rezultate,am facut si vaccinul la cantacuzino impotriva stafilococului auriu dar nimic,nu stiu ce sa mai folosesc.Am nevoie de parerea voastra,voi ce a-ti folosit impotriva acneei?A-ti scapat de ea?

    0
    0

  • CRISTINA IONELA pe 4 Feb 2010, 13:19
    ACNEEA SI CREMA CELLTONE

    cat de buna este crema celltone ptr acnee?

    1
    0

  • simona_2256 pe 3 Dec 2009, 08:35
    celltone

    sint si eu foarte interesata de aceasta crema oare este asa buna ar fi nemaipomenit am vazut ca e foarte indicata pt vergeturi problema care pe mine ma disperat si as dori sa o incerc dar vreau sa vad parerile celor care au folosito mai intai....Va rog mult sa imi spuneti fetelor ma intereseaza mult mult

    0
    0

  • cvc pe 14 Sep 2008, 14:06
    acneea

    pt cosuri va pot recomanda cu caldura rosiile,sunt foarte bune pt ten.pasati 2 rosii si aplicati pe fata.lasati 15 minute apoi va spalati cu apa calduta.da rezultate!

    0
    0

  • sergiu pe 22 Aug 2008, 21:38
    crema

    pt pielea uleioasa si uneori uscata este f buna crema efaclar k de la roche-posay

    0
    0

  • dana pe 23 Iul 2008, 13:52
    solutie cosuri :)

    Si eu am avut fata plina de cosuri, am fost si la dermatolog care imi recomandase skinoren si zinerit dar efectiv imi faceau mai rau. Tenul meu era uscat si cu cosuri in acelasi timp. Problemele mi le-am rezolvat insa in timp cu gerovital gama antiacnee (crema de zii si inca o crema micuta de dat numai pe cosuri + sapun clerasil) si cred k si anticonceptionalele (yasmin) au avut ceva efect....dar trebuie rabdare vreun an. Personal cred k gerovital face minuni (cel putin in cazul unui ten uscat k al meu) deorece nu iti agreseaza deloc fata (in comparatie cu prostiile pe care le recomanda unii dermatologi).

    0
    0

  • alina pe 9 Iun 2008, 18:48
    despre acnee

    am foarte multe cosuri pe fata poate ami spune si mie cineva cu ce le pot trata cu ce creme pastile etc. Am ancercat ft multe creme pt acnee dar din cauza lor ori ami apareau mai multe ori ami faceau tenul gras sunt ft dezamagita cand plec undeva trebuie sami dau cu fond de ten sa le mai acopar putin

    0
    0

  • erika pe 23 Apr 2008, 16:44
    porii

    este vreun remediu pt astuparea porilor din ten?

    0
    0

  • lorena pe 3 Apr 2008, 11:30
    acneea si celltone

    Si pe mine ma intereseaza daca are efect aceasta crema celltone pentru ca nu mai stiu la ce sa mai apelez; am facut tratament cu antibiotic, autovaccinul de la Cantacuzino, creme si lotiuni de tot felul, analize hormonale si echo.in zona genitala si totul e bine, adica prb. nu tine de vreo boala interna ci din cauza stafilococului alb(cel putin asa a iesit la analiza la Cantacuzino). Dupa autovaccin singura modificare a fost ca acneea nu mai este asa de marunta ca inainte ci s-a transformat in niste noduli mari si durerosi sub piele care foarte rar ies la suprafata pt. a fi scosi. Va rog mult daca v-ati confruntat cu asa ceva sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut. Va multumesc !

    0
    0

  • emy pe 1 Apr 2008, 15:55
    celltone

    As vrea sa stiu daca a folosit cineva crema cu extract de melci Celltone.Parerile sunt impartite:pro si contra. Ma intereseaza in mod special parerea unor persoane care intr-adevar au folosit-o.Cat de eficienta este? Multumesc

    0
    0

  • claudia pe 20 Mar 2008, 22:31
    ten

    cremele si demachiantul trebuie folosite pe tip de piele,si bineinteles cum trebuie,eu folosesc produsele yves rocher si sunt foarte multumita,iar in legatura cu pistruii nu cred ca poti sa faci ceva,doar sa folosesti o crema de fata cu protectie uv care permite incetinirea aparitiei acestora.

    0
    0

  • Dorik pe 20 Mar 2008, 10:25
    acnneea

    toxinele din organism sunt cele ce provoaca acneea,se instaleaza in sange si de acolo provoaca aceste cosuri urite.E am avut o acnee urata pe fatza si se extindea pe gat,am folosit doxicilina o luna+crme de la Avene si nu au disparut,atunci m am hotarit sa mi fac o detoxifiere interioara si exterioara folosind prod.de la Forever,gelul cu aloe,ceaiuri pe interior iar in exterior Firstul si crema cu propolis.am 2 luni si ink le mai folosesc,mi-au trecut cosurile si am fatza foarte curata.Merita incercat,sunt prod. naturale si nu are ce sa dauneze plus ca ma simt mai bine si in interior, am scapat de indigestie.Bafta!!

    0
    0

  • alina pe 19 Mar 2008, 19:17
    acnee

    pt acnne tb consulta un medic dermatolog, si eu m-am confruntat cu aceasta problema si in final am scapat.Am inceput cu antibiotice"doxicilina" care sunt ft bune rezultatele se vad cam in 2-3 zile dupe ce sunt luate, dar daca intrerupeam imi apareau din nou. In final am descoperit ca aveam chisturi, nu ft mari si am inceput tratament cu anticonceptionale care bineinteles a dat rezultate. Tb investigat mai atent care e cauza producerii acneei asa ca sfatul este sa consulti un medic dermatolog!!

    0
    0

  • lore pe 19 Mar 2008, 10:39
    produsele...

    Folosirea produselor cum ar fi demachiantul si crema nu dauneaza in timp tenului?Eu ma spal pe fata cu apa si ma sterg cu prosop curat...din cand in cand folosesc demachiantul dar apoi ma clatesc pe fata,sau lamaia in timpul verii.Nu am probleme cu cosurile doar ca mi se usuca tenul...si pentru asta folosesc Dove k e f buna, insa tot folosind-o nu mi va afecta tenul, indiferent cat de buna ar fi?

    0
    0

  • VICTORIA pe 18 Mar 2008, 15:31
    Acnea

    Poate imi da si mie cineva un sfat.Am acnee de mai mult timp si folosesc Neutrogena dar inafara de asta in locul cosurilor ramin niste pete stranii ,stie cineva cum pot inalbi sau sacapa de aceste pete,am tenul gras .

    0
    0

  • katy24 pe 16 Mar 2008, 23:13
    pistruii

    buna!am observat va dati sfaturi f bune si m-am gandit sa pun si eu o intrebare la care nu prea gasesc raspuns.cum scap de pistrui sau macar le diminuez numarul?va multumesc!

    0
    0

  • carmen pe 15 Mar 2008, 17:14
    ten cu probleme....

    Si eu m-am confruntat cu aceasta problema ..si cosmeticiana mi-a recomandat produsele de la Neutrogena.La inceput nu am avut prea multa incredere , dar pentru ca eram din ce in ce mai disperata sa rezolv problema...am incercat.A dat rezultate foarte bune gelul de curatare a fetei si crema hidratanta.Acum doar asta folosesc.

    0
    0

  • Mihaela pe 14 Mar 2008, 18:31
    proactiv

    Desi se face reclama si este sustinut sus si tare de vedete cum ar fi Jessica Simpson, Kelly Clarckson, P.Diddy si altii este destul de pe periculos, poti avea o reactie alergica si sa-ti iasa si mai multe cosuri. Am vrut si eu sa-l incerc dar dupa ce am vazut cu ochii mei cum fata unei fete de 18 ani a fost distrusa m-am razgandit. Acum urmez un tratament de la Garnier, evident il folosesc de ceva vreme si imi face mult bine. Nu te poti astepta la rezultate peste noapte, dureaza. Recomand cu caldura argila alba naturala ( folosita cu precautie ca usuca foarte tare tenul), lamaia, si sa nu va stergeti cu prosopul( se aduna multi microbi care nu faci decat sa-i pui din nou pe fata)

    0
    0

  • Doina pe 14 Mar 2008, 17:23
    Accneea

    Naspha estam cu astea pe phatza

    0
    0

  • ema pe 14 Mar 2008, 14:39
    Acneea, bat-o vina!

    Si eu ma confrunt cu cosurile, dar in general, numai in zona barbiei. Stie cineva, ceva despre produsele Proactiv, pentru care se fac reclame la Teleshopping? Sunt chiar atat de bune pe cat se spune in reclama? Sau poate un alt unguent eficient? Multumiri

    0
    0

  • Madalina pe 14 Mar 2008, 14:33
    O vizita la medic nu strica

    Mai bine du-te la un doctor dermatolog. El e cel mai in masura sa iti dea sfaturi de ingrijire pentru tenul tau, din moment ce spui ca ai acnee. Nu mai astepta, pentru ca se poate agrava si de asemenea, mai e si aspectul inestetic... Succes!

    0
    0

  • Patricia pe 14 Mar 2008, 13:02
    Tenul acneic

    Am fata plina de acnee dar in aceeasi timp foarte uscat. Ce crema pot folosi, tot ce am incercat pana acum ori usuca tenul si mai tare ori se ingrasa prea repede.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod