Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale au numeroase beneficii pentru frumusețe și sănătate. Însă chiar dacă sunt naturale pot fi periculoase atunci când nu sunt folosite corect. Descoperă un ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale
Este important să ţii minte că deşi sunt naturale, uleiurile esenţiale pot avea efecte adverse. De aceea este indicat să le foloseşti întotdeauna diluate şi să respecţi indicaţiile de pe ambalaj și recomandările medicului sau ale fitoterapeutului. Atunci când cumperi uleiuri esenţiale, asigură-te că sunt 100% naturale şi de cea mai bună calitate.

Descoperă un ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale:


Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale - Aromoterapie


Uleiurile esențiale se folosesc în aromoterapie cu scopul de a trata diferite afecțiuni precum insomnie, anxietate, probleme respiratorii sau pentru relaxare. Pentru această metodă se folosește de obicei un difuzor de arome, care poate fi de mai multe tipuri: lampă de aromoterapie, lampa cu ultrasunete sau difuzor electric.

În lampa de aromoterapie să adaugă puțină apă și câteva picături de uleiuri esențiale precum ulei esențial de lavandă, rozmarin, brad, mentă etc.
Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Respectă indicațiile de pe produs sau cele ale producătorului lămpii. Dacă nu există astfel de indicații, pune 4-5 picături de ulei esențial într-o lampă mică ceramică și maxim zece picături într-o lampă electrică. Femeile însărcinate, copiii și animalele de companie pot avea sensibilitate la uleiuri esențiale, prin urmare trebuie să le folosești cu prudență în preajma lor.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale - Cum să le folosești pe piele


Poți utiliza uleiurile esențiale pentru îngrijirea pielii și masaj în diferite moduri. O regulă esențială de care trebuie să ții întotdeauna cont este aceea că uleiurile esențiale nu se aplică niciodată nediluate pe piele. Acestea se amestecă cu un ulei purtător. Uleiurile purtătoare sunt uleiuri vegetale naturale pe care le folosești de obicei pentru hidratarea pielii sau părului, precum ulei de cocos, ulei de măsline, de migdale, avocado, jojoba, argan etc.
Orice ulei natural extravirgin, presat la rece, poate fi folosit ca ulei purtatător.
Unul dintre puținele uleiuri esențiale care pot fi aplicate nediluate pe piele este uleiul din arbore de ceai. Acesta poate fi folosit nediluat pe zone restrânse, precum coșuri sau ciupituri de insecte. Se aplică punctiform și niciodată pe zone extinse. Are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și calmante, fiind o alegere bună pentru tratarea acneei.

Uleiurile esențiale pot fi adăugate în produsele tale cosmetice favorite, precum în serumuri, loțiuni tonice, șampoane, creme de corp sau creme de față. Pune două-trei picături din uleiul esențial dorit și amestecă bine înainte de utilizare.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale - Cum le folosești în apa de baie


Băile în care adaugi aromele tale preferate te ajută să te relaxezi, să elimini tensiunea musculară și să reduci stresul.
La fel ca și în cazul aplicării pe piele, uleiurile esențiale se diluează și atunci când sunt adăugate în apa din cadă. Diluează uleiurile esențiale cu un ulei purtător, precum uleiul de măsline, care are și un rol intens hidratant pentru piele. Dacă adaugi uleiul esențial nediluat, acesta va rămâne la suprafața apei și va intra în contact direct cu pielea, putând să provoace iritații.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale - Cine nu ar trebui să le folosească


Uleiurile esențiale nu sunt recomandate persoanelor în vârstă, copiilor sub vârsta de 12 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, unele uleiuri esențiale pot fi periculoase pentru animalele de companie. 

Dacă ai probleme de sănătate, te confrunți cu alergii sau urmezi un tratament, trebuie să discuți cu medicul tău înainte de a folosi uleiurile esențiale. Uleiurile esențiale nu se folosesc niciodată intern fără recomandarea unui medic sau fitoterapeut, prin urmare nu este recomandat să le consumi ca suplimente alimentare.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esențiale - Efecte secundare ale uleiurilor esențiale


Uleiurile esențiale pot irita pielea.
Evită aplicarea uleiurilor esențiale în apropierea zonelor sensibile așa cum sunt ochii, urechile, gura. Nu le aplica pe răni, pe pielea iritată sau inflamată. Nu aplica uleiurile esențiale nediluate pe piele.

Unele uleiuri esențiale de citrice pot cauza fotosensibilitate atunci când pielea este expusă la soare, după folosirea lor. Evită să le aplici pe față sau pe oricare altă parte a corpului care va fi expusă la soare în următoarele 12 ore de la utilizare. 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod