Frumuseţea ta: Cum să reutilizezi cosmeticele pe care nu le mai foloseşti

Dintre zecile de cosmetice pe care le deţii, câte foloseşti cu adevărat? Este posibil ca numai câteva dintre ele să-ţi fie într-adevăr utile, iar pe celelalte să le laşi pur şi simplu să expire.
Dar câteva trucuri te ajută să descoperi noi utilizări ale produselor tale, astfel încât să-ţi fie folositoare. Iată ce să încerci:

Tubul de mascara

Ai un tub de mascara aproape uscat, pe care te pregăteşti să-l arunci? Nu te grăbi! Îl poţi folosi pentru a stimula creşterea genelor! Spală bine, sub jet de apă caldă peria de aplicare şi interiorul tubului, până ce apa rămâne perfect curată. Toarnă în tub puţin spirt, pune capacul, agită-l şi lasă sa acţioneze câteva minute. Varsă apoi spirtul, clăteşte tubul şi pensula şi lasă-le la uscat. Pune în fostul tău tub de rimel câteva picături de ulei de ricin, recunoscut pentru efectele sale de stimulare a creşterii părului şi fortifiere a rădăcinilor.
Foloseşte pentrula pentru a aplica în fiecare seară ulei de ricin pe gene, oferindu-le astfel îngrijirea de care au nevoie pentru a fi lungi şi dese, exact aşa cum ţi le doreşti.

Fardul sidefat

Un fard sidefat, de culoarea pielii, poate fi folosit şi altfel decât scopul său iniţial. Pune-l într-o loţiune sau cremă de corp, pe care să o aplici atunci când vrei ca picioarele tale să arate absolut divin în fustă sau rochie! Pisează fardul de pleoape, toarnă-l în sticla cu loţiune de corp şi agită foarte bine. Vei avea astfel soluţia ideală care oferă acea strălucire subtilă şi glossy picioarelor tale.

Tuşul de gene

Poţi folosi pensula subţire şi delicată a tuşului de gene pentru a-ţi picta modele pe unghii. Este o varintă foarte eficientă de a refolosi tuşurile pe care altfel le ignori total.
Spală foarte bine pensula, cu apă caldă şi săpun, apoi las-o la uscat. Foloseşte-o ca să desenezi modele cu ojă pe unghii, dar ai grijă să o cureţi bine cu acetonă după fiecare utilizare.

Balsamul de buze

Ai un balsam de buze topit, care s-a deformat sau unul pe care pur şi simplu nu-l foloseşti? Îl poţi transforma într-o soluţie hidratantă de urgenţă pentru zonele foarte uscate. Aplică acest balsam pe coate, genunchi şi călcâie, pentru că le va oferi o hidratare intensă.

Fondul de ten

Dacă ţi-ai cumpărat sau ai primit un fond de ten într-o nuanţă prea închisă pentru pielea ta, îl poţi reutiliza în două moduri. Fie îţi cumperi varianta mult mai deschisă a aceluiaşi fond de ten şi le amesteci, fie îl transformi într-o loţiune bronzantă.
Pentru a face asta, toarnă conţinutul fondului de ten într-o sticlă cu loţiune de corp şi agit-o cu putere, până când culoarea se omogenizează. Această loţiune va fi soluţia ta de urgenţă atunci când vrei să oferi un bronz natural picioarelor tale.

Parfumul

Parfumurile pe care nu le mai foloseşti sau pe care le-ai primit şi ţi se pare că nu ţi se potrivesc pot fi folosite ca odorizante pentru cameră. Scoate capacul sticluţei cu parfum şi îndepărtează butonul propulsor. Lasă apoi sticluţa în cameră, neacoperită, iar parfumul se va degaja treptat, pe măsură ce se evaporă.

Blushul

Un blush pe care nu-l aplici pe pomeţi poate fi folosit pe buze. Hidratează-ţi buzele cu un balsam, apoi aplică cu vârful degetului puţin blush pentru a le oferi culoare.

Fardul sau pudra sparte

Nu este cazul să le arunci, chiar dacă s-au făcut ţândări. Stropeşte din abundenţă fardul sau pudra cu alcool pur, apoi aşază un şerveţel deasupra şi presează cu putere.
Fardurile tale se vor compacta ca prin minune!
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod