Frumuseţea ta: 5 reguli pe care să le urmezi ca să nu faci riduri prea devreme

În apropierea vârstei de 30 de ani, cele mai multe femei încep să-şi facă griji cu privire la riduri, pentru că acum este perioada în care apar primele linii fine în jurul ochilor sau buzelor.

Orice am face şi oricâte produse de cea mai bună calitate am folosi, îmbrătrânirea este inevitabilă. Dar cu toate astea, o îngrijire adecvată te poate ajuta să arăţi mereu mai tânără decât eşti şi să previi apariţia prematură a ridurilor profunde. Iată câteva reguli pe care trebuie neapărat să le respecţi:

Curăţare blândă

Demachierea zilnică este absolut obligatorie pentru ca pielea ta să rămână suplă şi sănătoasă, dar şi pentru a evita apariţia prematură a ridurilor. Dar soluţia pe care o foloseşti pentru demachiere poate fi în sine un produs prea agresiv, mai ales pentru zona sensibilă a ochilor.

Alege un demachiant blând şi evită soluţiile astringente şi loţiunile tonice. Un demachiant 100% natural, ieftin şi extrem de eficient este uleiul de măsline. Aplică pe o dischetă şi şterge delicat pielea. Este potrivit şi pentru ochi, îndepărtând cu succes mascara şi fardurile rezistente la apă.

Hidratare cu uleiuri

Şi pentru că tot am vorbit de ulei, trebuie să ştii că beneficiile acestuia pentru tenul tău sunt extraordinare. Foloseşte uleiurile puternic antioxidante, precum cel din sâmburi de struguri sau avocado. Aplică-l pe pielea curată şi masează delicat.

Uleiurile naturale, presate la rece, sunt foarte bogate în vitamine esenţiale tenului tău. Sunt puternic hidratante, ceea ce ajută la prevenirea apariţiei ridurilor. Cu cât o piele este mai uscată, cu atât mai uşor devine ridată.

Cremă de protecţie solară

Razele ultraviolete sunt inamicii numărul unu ai pielii tale.Expunerea zilnică la razele UVA şi UVB conduce la deteriorarea pielii şi afectează capacitatea de regenerare celulară. Determină apariţia prematură a ridurilor, dar şi a petelor pigmentare. De aceea, cel mai eficient truc pentru a preveni toate acestea este să foloseşti o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară în fiecare zi, indiferent de anotimp.
Evită expunerea excesivă la soare pe timpul verii şi încearcă să-ţi aminteşti că bronzul din fiecare sezon estival este trecător, dar ridurile pe care le provoacă sunt permanente.

Ochelari mari de soare

Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă şi delicată zonă a întregului corp. De aceea, în jurul ochilor apar adesea primele riduri. Ochelarii de soare mari, cu lentile de calitate, protejează extrem de bine ochii şi pielea din jurul lor de razele ultraviolete. Te scapă, de asemenea, de ridurile accentuate de expresia pe care o faci instinctiv la lumină puternică.

Mişcări delicate

Când te machiezi, te demachiezi, te exfoliezi sau aplici diverse creme pe faţă, mişcările agresive şi insistente pot avea ca rezultat apariţia prematură a ridurilor. De aceea, o regulă esenţială este să te porţi cu blândeţe cu pielea ta, în special cu cea din jurul ochilor, ca să poţi ţine cât mai mult timp la distanţă ridurile.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod