Frumuseţea ta: 5 reguli de care să ţii cont când îţi schimbi radical culoarea părului

Te-ai plictisit de şaten şi ai vrea să fii blondă? Atunci cu siguranţă va fi nevoie să te decolorezi, proces care presupune un tratament foarte dur pentru podoaba ta capilară
Află ce efecte poate avea schimbarea radicală a culorii părului asupra sănătăţii lui, dar şi asupra lookului tău.

Schimbarea culorii părului: De la închis la foarte deschis

Trecerea de la brunet sau şaten la diverse nuanţe de blond este o adevărată provocare chiar şi pentru hairstilişti. Saltul brusc de un ton închis la unul mult mai deschis se poate face numai prin decolorare, un procedeu agresiv pentru firul de păr. Este o schimbare nerecomandată pentru că părul tău va fi afectat grav de soluţia folosită pentru îndepărtarea pigmentului din păr.

Părul închis devine roşcat

Părul foarte închis la culoare devine uşor roşcat pe măsură ce se decolorează. Dacă speri ca părul tău să se decoloreze natural, în timp, şi să capete câteva tonuri mai deschise, vei descoperi că de fapt va avea nuanţe roşcate.

Schimbarea culorii părului: Nu uita de sprâncene!

Dacă ai părul blond şi visezi la o nuanţă mult mai închisă precum şaten, castaniu sau chiar negru, nu uita de sprâncene! Acestea trebuie să fie într-o nuanţă apropiată de cea a părului, cu excepţia cazului în care optezi pentru roşcat.

Substanţele folosite pe părul tău afectează culoarea finală

Dacă părul tău a fost tratat cu o soluţie permanent, henna sau alte tipuri de substanţe, acestea vor interacţiona cu vopseaua aplicată iar culoarea rezultată va fi diferită faţă de ceea ce ai sperat să obţii. Şi clorul poate rămâne pe păr, de aceea este indicat să aştepţi cel puţin o săptămână înainte de a te vopsi, dacă ai mers de curând la piscină.

Schimbarea culorii părului: Încearcă o perucă


Transformările radicale pot fi un adevărat şoc pentru tine dacă rezultatul obţinut nu este cel la care ai visat. De aceea, este indicat să încerci o perucă cu un aspect natural, într-o nuanţă cât mai mai asemănătoare cu cea dorită.
Îţi vei face astfel o idee despre cum vei arată după marea schimbare şi mai ales, ve afla dacă este cazul sau nu să faci acest pas.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod