Frumuseţea ta: 5 greşeli pe care le faci când te speli pe cap. Evită-le!

Cu siguranţă crezi că spălatul pe cap nu este mare filozofie, dar cu toate astea fiecare dintre noi poate face unele greşeli care afectează serios sănătatea şi frumuseţea părului.
Descoperă care sunt aceste greşeli şi evită-le în viitor:

Te speli zilnic pe cap

La nivelul rădăcinilor este secretat sebumul, o substanţă uleioasă care are rolul de a proteja firul de păr. Iar stiliştii spun că părul va arăta şi va fi mai sănătos dacă permiţi acestor uleiuri naturale să ajungă, prin periere, până la vârfuri, ceea ce se întâmplă în două zile de la spălare. Prin urmare, spală-te pe cap o dată la două zile sau chiar la trei zile, dacă părul tău nu este prea gras.

Îţi schimbi des şamponul

Un mit des întâlnit spune că este necesar să-ţi schimbi şamponul din când în când pentru că părul se obişnuieşte cu el şi nu mai are aceleaşi rezultate ca la început. Dar stiliştii recomandă să foloseşti şamponul care îţi face cel mai bine, fără să alternezi cu altul, pentru că părul tău nu poate dezvolta "dependenţă" sau toleranţă faţă de un anumit produs.

Faci exces de şampon sau balsam

În loc să foloseşti şamponul şi balsamul pe toată lungimea părului, de la rădăcini şi până la vârfuri, contrează şamponarea asupra scalpului şi aplicarea balsamului de jumătatea părului spre rădăcini.

Vârfurile au nevoie de mai multă hidratare şi protecţie, iar rădăcinile de mai puţină, pentru ca părul să-şi menţină volumului şi pentru a evita îngrăşarea rapidă.
În ceea ce priveşte şamponarea, spuma făcută la rădăcini va curge spre vârfuri, curăţându-le chiar dacă nu insişti prea mult asupra lor.

Nu foloseşti balsam

Este una dintre cele mai mari greşeli, mai ales dacă vrei părul lung. Balsamul reduce semnificativ deteriorarea părului, despicarea şi ruperea vârfurilor. Ingredientele din balsamuri hidratează părul, sporindu-i elasticitatea, ceea ce face ca firul de păr să reziste mai bine la frecarea de haine, pernă sau la perierea zilnică.
Aplică balsam de fiecare dată când te speli pe cap.

Te speli pe cap cu apă fierbinte

Apa caldă permite deschiderea cuticulei formate din solzii minusculi care acoperă suprafaţa firului de păr, ceea ce ajută balsamul să ofere strălucire şi hidratare. Apa rece închide aceste cuticule, sigilând în interior substanţele benefice.

De aceea, este indicat să termini fiecare spălare pe cap cu o clătire cu apă călduţă sau chiar rece pe lungimea părului. Nu folosi apă fierbinte pentru că vei îndepărta în mod agresiv sebumul, substanţa grasă care este protecţia naturală a firului de păr.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 6 Feb 2014, 11:09
    multumiri

    dar ce multe lucruri ati scris ca eu nu am stiut si mai ales fac dus cu apa ffff foarte calda si ies din dus rosie ca racul !!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod