Frumuseţe. Cum să-ţi îngrijeşti mâinile ca să pară mai tinere. 5 sfaturi

Când vine vorba de îmbătrânire, avem tendinţa de a acorda cea mai mare atenţie tenului şi de a monitoriza cu mare grijă ridurile din jurul ochilor. Dar alta este partea corpului care ne trădează întotdeuna vârsta.
Este vorba despre mâini, care de-a lungul vremii pot îmbătrâni excesiv din cauza faptului că sunt atât de mult expuse la factori nocivi precum frig, vânt sau raze ultraviolete, dar şi la substanţe chimice periculoase din produsele de curăţenie folosite frecvent.

Iată câteva trucuri de îngrijire care te vor ajuta să recapeţi frumuseţea şi tinereţea mâinilor tale:

Scrub cu zahăr

Pilea mâinilor este de obicei uscată, uneori chiar aspră pentru că intră foarte des în contact cu apa şi săpunuri nu tocmai delicate. Celulele moarte acumulate la suprafaţă sunt cele care le oferă un aspect neplăcut şi senzaţia de asprime la atingere.
Foloseşte un scrub natural pentru a îndepărta aceste celule moarte. Amestecă două linguri cu zahăr brut cu o lingură cu ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă cu scorţişoară măcinată. Umezeşte-ţi apoi mâinile şi masează cu acest amestec, folosind mişcări circulare. La final clăteşte-te cu apă călduţă, fără să foloseşti săpun.

Masaj revitalizant

Foarte multe persoane au probleme legate de circulaţia periferică. Dacă ai mâinile permanent reci, este un semn că te numeri printre acestea.
În astfel de situaţii, circulaţia deficitară la nivelul mâinilor se observă printr-o piele lipsită de supleţe şi vitalitate pentru că celulele nu primesc suficient oxigen. Masajul este o metodă excelentă pentru a stimula circulaţia sanguină şi pentru a revitaliza pielea mâinilor. Iar prin faptul că foloseşti un ulei de masaj aduci un plus necesar de hidratare. Foloseşte un ulei natural presat la rece, precum cel de măsline, de avocado, de argan, unt de cocos etc. Masează cu mişcări lente fiecare mână, trăgând uşor de degete, unde sângele oxigenat ajunge cel mai greu.

Protecţie permanentă

De fiecare dată când ieşi din casă, ai grijă să foloseşti o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară. Aşa cum tenul tău este afectat de razele ultraviolete, care provoacă îmbătrânirea şi apariţia petelor pigmentare, la fel se poate întâmpla şi în cazul mâinilor.
Crema cu SPF este obligatorie zi de zi, înainte de a ieşi din casă. Te vei asigura în acest fel că mâinile tale vor rămâne frumoase mult timp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod