Frumuseţe. Cum să-ţi deschizi culoarea părului cu câteva tonuri? Totul despre decapaj

Te-ai vopsit din greşeală cu o nuanţă prea închisă sau vrei o schimbare de look? Dacă este foarte simplu să treci de la un ton deschis la unul închis, este mult mai dificil invers.
O soluţie radicală este decolorarea, un proces prin care pigmentul este complet îndepărtat din firele de păr. Efectele asupra părului sunt cât se poate de nocive. Cuticulele de la suprafaţa firelor, cele care protejează, oferă strălucire şi flexibilitate, sunt grav afectate, rezultatul fiind un păr uscat, aspru şi casant.

Ce este decapajul?

Decapajul este o procedură asemănătoare decolorării, dar mai blândă. Se realizează cu o soluţie pentru decolorare diluată. Părul nu are atât de mult de suferit pentru că din fire este eliminat pigmentul artificial, dobândit în timp prin vopsire, nu şi pigmentul natural. 

Care sunt rezultatele?

Dar dacă prin decolorare poţi ajunge chiar şi la cel mai deschis blond, prin decapaj poţi obţine o deschidere a nuanţei cu maxim două, trei tonuri. Prin urmare, decapajul nu te poate ajuta să treci brusc de la şaten închis la blond, ci să obţii o nuanţă mai deschisă.


Cum se realizează?

Pentru că este o metodă blândă de eliminare a pigmentului, decapajul se poate face pe durata a câtorva şedinţe, dar şi în numai câteva minute, în funcţie de nuanţa pe care o doreşti. Soluţia pentru decapaj se aplică pe părul uscat şi se lasă să acţioneze sub o sursă de căldură.

Îl poţi face acasă?

Nu este recomandat să încerci o procedură de decapaj acasă. Este necesară experienţa unui specialist pentru obţinerea concentraţiei adecvate de substanţe active.
Dacă încerci asta acasă, cea mai mică greşeală îţi poate deteriora iremediabil părul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catalina pe 29 Mai 2015, 19:48
    nu pot slabi

    buna....as vrea sa slabesc ..cum as putea sa obtin -5 kg intr-o luna>>

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod