Frumuseţe. Cum să scapi de cicatricile cauzate de acnee? Sfaturile expertului


Dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetică şi director medical al clinicii Skin Clinic 

Dintre peelingurile enumerate mai sus cel pe bază de acid salicilic este cel mai eficient (95-97% pacienţi mulţumiţi). Acesta ameliorează aspectul pielii grase, cu scăderea producţiei de sebum şi micşorarea porilor dilataţi. Peeling-urile se realizează într-o serie de 3-5 şedinţe săptămânale, la 2 săptămâni sau o dată pe lună. După peeling pielea este mai uscată, cu roșeață temporară pentru 2-3 zile şi tendinţa la descuamare.
Pentru menţinerea rezultatelor să recomandă uneori repetarea procedurii trimestrial.

Cicatricile profunde vor trebui mai întâi excizate cu un instrument special şi apoi tratate prin procedura laser pentru a obţine rezultate excelente. Dacă vom folosi numai o procedură, rezultatele rămân undeva la mijloc. De aceea se recomandă procedurile combinate: excizie şi procedură ablativă (laser), dar aici rezultatele se văd într-un timp mult mai îndelungat. 

Ce mai e nou în tratamentul cicatricilor post acnee?

Mulţi dermatologi utilizează dermarollerul, un dispozitiv asemănător unui rulou cu ace fine, de 1-2 milimetri. Rezultatele sunt foarte bune pentru cicatrici rotunde şi elastice, recente.
Sunt necesare 3-4 şedinţe într-un interval de o lună. Procedura se efectuează după aplicarea unei creme anestezice şi este puţin dureroasă. Roşeaţa post-procedură poate dura până la o săptămână, însă rezultatele sunt permanente, comparabile cu cele obţinute cu tratamentul cu laser. Un alt avantaj al acestei proceduri este costul mult mai accesibil decât în cazul laserului.  

O metodă nouă pentru cicatricile profunde este injectarea de substanţe de umplere (aceleaşi ca pentru riduri) folosind o tehnică specială cu rezultate imediate în comparaţie cu tratamentele laser.
În orice caz cicatricile trebuie tratate cât mai repede pentru că odată cu trecerea anilor ele devin mai vizibile datorită scăderii elasticităţii pielii.

Secretul îndepărtării cicatricilor de acnee este folosirea unor proceduri combinate. De exemplu, în urma injectărilor cu acid hialuronic printr-o tehnică aparte, combinat cu cross peeling şi microdermoabraziune se obţin rezultate foarte bune şi mult mai repede, faţă de intervenţiile cu laser. Se ameliorează astfel nu doar cicatricile, dar şi aspectul general al pielii, care devină mai netedă şi cu porii mai puţin vizibili”, adăugă dr.
Daniela Taher. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • myshanu pe 23 Oct 2015, 16:00
    ufffaaa

    Si daca nu ne permitem aceste tratamente costoase,ramanem cu cicatriciile pt tot restul vietii..incurajator!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod