Frumuseţe. 6 cele mai nocive obiceiuri pentru pielea ta. Evită-le!

Foloseşti aceleaşi produse tot anul

În funcţie de temperatura de afară şi nivelul razelor ultraviolete, pielea ta are nevoie de tratament diferit în fiecare anotimp. Iarna este necesar să te axezi pe produse intens hidratante. Primăvara alege produse care îţi curăţă porii şi exfoliază delicat celulele moarte acumulate de-a lungul lunilor de iarnă. Vara optează pentru produse care conţin factor de protecţie solară şi antioxidanţi, elemente ce au un rol protector asupra pielii, iar toamna pune accent pe exfoliere şi reparare, pentru a combate efectele produse de expunerea la soare pe timpul verii.
    

Nu protejezi zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi delicată, motiv pentru care este  de obicei zona chipului în care apar primele semne ale îmbătrânirii. Mişcările bruşte şi agresive asupra pielii din jurul ochilor pot deteriora fibrele de colagen şi elastină conducând la apariţia prematură şi ireversibilă a ridurilor.
Pune-ţi cu grijă lentilele de contact, dacă porţi, aplică cu blândeţe creion dermatograf şi şterge delicat urmele încăpăţânate de machiaj din această zonă.

Faci plajă sau mergi la solar

Expunerea la soare reprezintă unul dintre cele mai nocive gesturi pe care le poţi face pentru pielea ta. Bronzarea în sine nu este altceva decât o formă de apărare a pielii împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete. Prin expunerea repetată la soare, celulele pot dezvolta mutaţii, cauzând apariţia cancerului de piele.
În ceea ce priveşte frumuseţea pielii tale, razele ultraviolete sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură şi apariţia semnelor acesteia precum ridurile, petele pigmentare şi scăderea fermităţii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod