Frumuseţe. 6 cele mai nocive obiceiuri pentru pielea ta. Evită-le!

Chiar dacă eşti convinsă că faci cele mai bune alegeri pentru tenul tău, unele gesturi aparent lipsite de importanţă îţi fac mai mult rău decât bine.
Descoperă ce greşeli să eviţi pentru a-ţi păstra pielea frumoasă şi sănătoasă:

Îţi atingi des faţa şi îţi storci coşurile

Orice coş, punct negru sau comedon pe care îl storci sau agresezi are potenţialul de a se transforma într-o cicatrice permanentă. În mod normal acestea se vindecă de la sine, dar dacă le atingi des sau le traumatizezi nu faci altceva decât să-ţi creezi probleme şi mai mari la nivelul feţei pentru că ţesuturile din jurul lor ajung să se inflameze şi să se infecteze.


Exfoliezi prea mult

Beneficiile exfolierii asupra pielii tale sunt de necontestat, dar aşa cum se întâmplă de obicei, orice lucru în exces poate deveni dăunător. Prin urmare, exfoliază-ţi tenul o dată la trei, patru zile, în niciun caz mai des.

Te speli prea des sau foloseşti produse agresive

Suprafaţa pielii tale este acoperită de un strat hidrolipidic, care are rolul de o menţine hidratată, suplă şi de a o apăra de factorii externi, precum impurităţi, frig, vânt etc. Prin spălarea excesivă, cu produse mult prea agresive, îndepărtezi acest strat natural de protecţie.
Efectele sunt o piele mai uscată, predispusă la iritaţii şi infecţii, dar şi accentuarea ridurilor şi a liniilor fine. Foloseşte o soluţie foarte delicată pentru spălarea tenului, care nu conţine săpun, şi apoi şterge-ţi faţa cu o loţiune micelară pentru curăţare în profunzime, dacă simţi că pielea nu este curăţată aşa cum ţi-ai dori.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod