Frumuseţe. 5 tratamente răcoritoare şi nutritive pentru zilele caniculare

Apa de castraveţi şi cuburile de gheaţă cu gel de aloe vera fac minuni pentru tenul tău când temperatura de afară devine insuportabilă.
Descoperă şi alte remedii simple şi eficiente care îţi oferă prospeţime pe timpul verii:

Cuburi de gheaţă cu aloe vera

Aloe vera este recunoscută pentru proprietăţile sale calmante în cazul pielii arse de soare. Dar te poţi bucura de beneficiile extraordinare ale acestei plante chiar dacă n-ai abuzat în ceea ce priveşte expunerea la soare. gelul de aloe vera poate fi folosit cu succes pentru a răcori şi hidrata tenul în zilele toride. Pune câte o linguriţă cu gel de aloe vera în fiecare cubuleţ al unei forme pentru gheaţă.
Adaugă apă pentru a umple cubuleţele, apoi pune forma la congelator. De fiecare dată când îţi este cald şi vrei să te reîmprospătezi, scoate un cubuleţ şi masează-ţi cu el tenul şi gâtul. Vei beneficia astfel de un tratament facial răcoritor şi antiinflamator.
 

Loţiune tonică răcoritoare cu apă de castraveţi

Este foarte simplu şi ieftin să obţii o loţiune tonică răcoritoare cu ajutorul căreia să-i oferi prospeţime tenul tău de-a lungul zilei. Taie felii subţiri un castravete, pune-le într-un vas şi adaugă peste ele două căni cu apă plată.
Lasă feliile de castravete în apă peste noapte, la frigider, iar a doua zi dimineaţa toarnă apa într-un recipient cu pulverizator. Foloseşte apoi loţiunea tonică obţinută pentru a-ţi împrospăta tenul şi chiar şi corpul în timpul zilelor caniculare. Păstrează recipiezntul cu apa de castraveţi la frigider.

Smoothie de căpşuni pentru păr

Smoothie-urile sunt o adevărată comoră pentru sănătatea ta, dar şi pentru frumuseţea ta. Şi părul tău poate beneficia de nutrienţii din fructe, cu ajutorul smoothie-ului.
O mască obţinută din căpşuni va elimina excesul de sebum, iritaţiile şi îi va oferi strălucire podoabei tale capilare. Pune în blender câteva căpşuni mari (proaspete sau congelate), o linguriţă şi jumătate de bicarbonat de sodiu şi două linguri cu oţet de mere. Amestecă până ce obţii consistenţa unui smoothie, apoi aplică pe păr, insistând asupra scalpului. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod